Vacature: de NVS-NVL zoekt een Communicatieprofessional

Vanwege het vertrek van onze collega, zijn we op zoek naar een communicatieprofessional voor 24-32 uur. Lees verder en stuur je motivatie plus cv voor 27 februari naar ons op! Hier kun je de vacature ook als pdf downloaden.

Wie zijn wij?

De NVS-NVL is de landelijke onderwijsvereniging van begeleiders in het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs. Onze leden zijn o.a. decanen, mentoren, zorg- en ondersteuningscoördinatoren, SLB’ers, trajectbegeleiders en begeleiders passend onderwijs. Samen vormen wij een actief netwerk van kennis en invloed. We participeren in landelijke overleggen en -projecten, we inspireren leden met ons onderwijsmagazine Bij de Les, we zijn een vraagbaak voor loopbaanontwikkeling en leerlingondersteuning in de school en bieden professionalisering aan begeleiders en scholen via trainingen, cursussen en congressen binnen de NVS-NVL Academie.

Ons voornaamste doel? Ervoor zorgen dat elke leerling en student professionele begeleiding krijgt op weg naar zijn of haar toekomst!

Vanwege het vertrek van onze collega, zijn we op zoek naar een

Communicatieprofessional (24-32 uur)

Over de functie

Heb jij gevoel voor tekst én context? Ben jij een geboren verbinder? Iemand die kan schakelen tussen strategische, coördinerende en operationele taken? Als communicatieprofessional zorg je voor samenhang tussen wat we doen en wat de buitenwereld van ons ziet. Bij jou komen alle lijntjes samen. Aan jou de taak om onze boodschap zo goed mogelijk over te brengen, onze leden te binden en te boeien en om onze activiteiten, zoals cursussen en congressen, breed onder de aandacht te brengen.

We zijn een klein, hecht team waarin ieder zijn eigen rol heeft. Jij bent in the lead als het gaat om de communicatie.

Tot de werkzaamheden behoren:

 • Opstellen, implementeren en evalueren van het communicatiebeleid van de vereniging;
 • Organiseren en coördineren van communicatieactiviteiten;
 • Beheren van de website en sociale media-kanalen;
 • Schrijven, samenstellen en/of redigeren van online en offline communicatie-uitingen, zoals nieuwsbrieven, persberichten, webteksten, wervende artikelen, mails aan leden en berichten op sociale media;
 • Analyseren van data en monitoren van trends en ontwikkelingen;
 • Inventariseren van wensen, verwachtingen en eisen van onze doelgroepen en opdrachtgevers én het vertalen daarvan naar kansen;
 • Vergroten naamsbekendheid, vindbaarheid en bereik;
 • Leiden van nieuwe campagnes of projecten om leden en deelnemers te werven, te binden en te boeien;
 • Verlenen van gevraagd en ongevraagd advies over communicatiemix en -oplossingen, over zaken als positionering, imago, tone of voice, doelgroepbepaling, (social) media-uitingen, huisstijl, persberichten;
 • Beheren van communicatiebudget;
 • Initiëren en onderhouden van contacten met klanten, opdrachtgevers en/of andere partners.

Afhankelijk van je interesse en ervaring kan het voeren van de hoofdredactie van ons onderwijsmagazine Bij de Les (online & print) ook bij de taken behoren. Het uiteindelijke aantal uren hangt hiermee samen.

Wie ben jij?

We zoeken een kandidaat met hbo- of wo-werk- en -denkniveau en enkele jaren werkervaring in een vergelijkbare functie. Je bent een strategische denker en een creatieve doener met een sterke pen, oog voor opmaak en gevoel voor kansen. Je neemt initiatief, kunt aanjagen, maar steekt ook zelf de handen uit de mouwen en maakt af waar je aan begonnen bent. Je haalt je deadlines altijd. Je bent goed in staat overzicht te bewaren en een goede balans tussen verschillende belangen te houden. Je bent bekend met CMS-systemen (zoals Wordpress of Joomla), e-mailprogramma’s (zoals Mailchimp) en Google Analytics en/of je kunt je nieuwe systemen of toepassingen gemakkelijk eigen maken.

Affiniteit met onderwijs is een must. Kennis/ervaring in een onderwijsgerelateerde setting of een vereniging is een pre.

Wat bieden wij?

Een afwisselende baan met veel ruimte voor eigen inbreng in een informele werksfeer bij een kleine organisatie in bloei. Je krijgt de mogelijkheid jezelf te ontwikkelen en echt mee te bouwen aan de vereniging van de toekomst. We bieden salariëring conform de CAO-VO (max. schaal 9), een dertiende maand en een jaarcontract met intentie tot verlenging.

Meer informatie

Voor meer informatie over de vereniging kun je kijken op www.nvs-nvl.nl. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Tessa Leonhard, directeur van de NVS-NVL  via 030 – 7609760.

Solliciteren?

Een brief met motivatie en cv kunt je tot uiterlijk 26 februari a.s. richten aan T. Leonhard, directeur NVS-NVL en sturen naar bureau@nvs-nvl.nl. De eerste gesprekken worden gepland in de week van 2 maart.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.