SLO zoekt leraren voor landelijke curriculumherziening

SLO zoekt voor de landelijke curriculumherziening (curriculum.nu) leraren. Wij (de VvSL en de NVS-NVL) vinden het belangrijk dat in elk leergebied een deelnemer met een hart voor LOB plaatsneemt.  Ben jij die enthousiaste en nieuwsgierige leraar die gemotiveerd is om mee te denken over de herziening van het landelijk curriculum?

Samen verder met de landelijke curriculumherziening. Doe ook mee! (En zorg voor de borging van LOB)

In oktober vorig jaar leverden leraren en scholen de bouwstenen voor de curriculumherziening, waar nu eerst een wetenschappelijke curriculumcommissie zich over zal buigen. Uit het advies op de opgeleverde bouwstenen voor het herziene curriculum bleek borging van LOB  van groot belang. Tevens heeft minister Slob in een kamerbrief aangedrongen dat er aandacht dient te zijn voor LOB. Lees hier wat de NVS-NVL hier eerder over berichtte. In januari 2021 gaan leraren, lerarenopleiders, vakdidactici en curriculumexperts deze bouwstenen ontwikkelen tot concept-kerndoelen voor het primair onderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Wil je weten hoe jouw collega-leraren het hebben ervaren en waarom je ook mee zou moeten doen? Bekijk dan dit filmpje.

In het kort:

Wat:                  
Werk mee aan de herziening van het landelijk curriculum (po en onderbouw vo); breng jouw expertise in en geef feedback.  

Wanneer:         
Januari 2021 - december 2021

Vergoeding:     
Je werkgever wordt vergoed voor de tijd die je besteedt aan curriculum.nu ten behoeve van vervanging.

Wie:                  
In totaal zoeken we 80 leraren. De teams waarin je werkt, zijn opgesteld rondom een leergebied. We gaan werken met 9 bestaande leergebieden: Nederlands, Rekenen en Wiskunde, Bewegen & Sport, Burgerschap, Digitale Geletterdheid, Engels/MVT, Kunst & Cultuur, Mens & Maatschappij en Mens & Natuur.

Meld je uiterlijk 29 oktober 2020 aan!

Kijk voor meer informatie op https://www.curriculum.nu/aanmelden/
Of bekijk deze factsheet

Dit is dé kans om mee te werken aan de kerndoelen van morgen. Zo draag je bij aan de voorbereiding op de toekomst van alle leerlingen in Nederland. Tegelijkertijd krijg je volop mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen en jouw vakexpertise te verdiepen.  

(De ontwikkeling voor de bovenbouw van het voortgezet onderwijs start in 2021, hiervoor kan je je nog niet aanmelden.)