Gratis event: Loopbaanbegeleiding & Onderwijs

Noloc Young Professionals meets NVS-NVL

Op woensdag 25 september slaan Noloc Young Professionals en de NVS-NVL de handen ineen. We organiseren een event dat gratis (!) toegankelijk is voor jonge loopbaanprofessionals.

Noloc NVSNVL

Tijdens de plenaire sessie leer je over het belang van de juiste loopbaankeuzes maken op de middelbare school én de begeleiding en begeleidingsstructuur die daarbij voor leerlingen opgezet moet worden. Na een korte pauze kun je kiezen uit twee workshops: een workshops over loopbaangesprekken voeren en een over provocatief en met lef communiceren. Kortom: een event waar je als jonge loopbaanprofessional bij wil zijn.

Ben je zelf zo’n jonge professional, heb je een jonge collega die erbij moet zijn? Meld je aan, maar let op: er zijn maar dertig plekken beschikbaar.

Datum: Woensdag 25 september
Locatie: NVS-NVL, Mariahoek 16-18, 3511 LG, Utrecht

>> Meld je hier gratis aan voor Loopbaanbegeleiding & Onderwijs <<

Het programma

15:30 Inloop

16:00 Welkom

16:15 Plenaire spreker, Marc Drenth met als thema Loopbaanleren

17:00 Pauze met een broodje

17:30 Start van twee workshops:

Ans Venselaar

Mirjam Nagel

18:45 Plenaire afsluiting

19:00 Einde evenement

Spreker: Marc Drenth

Marc Drenth is als beleidsmedewerker LOB havo/vwo NVS-NVL, regiocontactpersoon Expertisepunt LOB, decaan havo/vwo op het dr. Aletta Jacobs College én als directeur van Droomloopbaan de uitgelezen spreker over een onderwerp als loopbaanleren. Met zijn Groningse accent en goed gevoel voor humor brengt hij de boodschap zo over dat je wi blijven luisteren. Over loopbaanleren zegt hij alvast het volgende:

LOB is een relatief nieuw begrip in het onderwijs. Het heeft nog niet de positie die het verdient, maar er wordt hard aan gewerkt en met de NVS-NVL, andere organisaties en stakeholders werken wij hard om LOB in positie te krijgen, om het zo de plek te geven die het verdient. Men noemt het ook wel loopbaanleren in het onderwijs en het gaat om het ontwikkelen en inzetten van loopbaancompetenties.

Graag neem ik jullie mee in deze wereld en laat ik jullie zien hoe we het proberen vorm te geven in een loopbaangerichte leeromgeving en wat er zoal gebeurt. Uiteraard zal ik jullie niet alleen vermoeien met veel informatie, maar ook prikkelen en zelf in beweging zetten met verschillende oefeningen.

Loopbaanleren gaat immers over een leven lang leren. Dat doe je op elk moment van je leven. Loopbaanontwikkeling is direct gekoppeld aan het individu dat zelf keuzes maakt en richting geeft aan zijn loopbaan. Op deze manier kun je dus actief je loopbaan sturen in een richting en met werk dat bij jou past.

Workshop 2: 'Ontdek de loopbaandialoog' 

Ans Venselaar is zelfstandig studie- en loopbaancoach en afstudeer- en stagebegeleider AMA Saxion (voorheen docent HRM AMA Saxion). Ze neemt je mee in de wereld van het loopbaangesprek, zonder het ingewikkeld te maken. Praktisch en inhoudelijk, een goede start. Of in haar eigen woorden: 'Wist je dat je al in tien minuten en op een informele wijze een zinvol loopbaangesprek kunt voeren met iemand? In deze workshop ga je zelf oefenen met een korte loopbaandialoog die helpt om iemand inzicht te geven in zijn talenten en hoe je die in specifieke situaties in kunt zetten. Je kunt er in de praktijk meteen mee aan de slag!'

Workshop 3: 'Communiceren met lef: provocatief coachen'

Mirjam Nagel is provocatief coach, incompany trainer en spreker: vanaf 1994 ben ik een non-conformistische en uitdagende re-integratie adviseur, performance coach en mediator geweest. Nu ik provocatief coach ben is er weinig veranderd: ik creëer graag verwarring en daag mensen uit. Alleen doe ik dit nu in korte, krachtige, persoonlijke sessies of (iets) langere, verfrissende en verrassende trainingen en workshops voor groepen en teams.