[Blog] Oproep aan vmbo-decanen: denk mee over een nieuw studie- en beroepskeuzeportal voor het mbo

SBBBeste decanen en loopbaanbegeleiders uit het vmbo,

Het SBB heeft jouw hulp nodig om invulling te geven het MBO portal. SBB is voor veel decanen bekend door zijn lesbrieven en beroepenfilmpjes 'Beroepen in Beeld'. Het SBB wil een MBO portal bouwen voor vmbo, mbo, ouders en decanen, maar ook bedrijfsleven. 

Omdat de NVS-NVL leden heeft die betrokken zijn bij de doorlopende lijn van vmbo naar mbo, wil ik jullie vragen om je aan te melden voor deze bijeenkomst, over een nieuw studie- en beroepskeuzeportal voor het mbo, op 16 februari 2017. Hier kun je als decaan meedenken en input leveren wat jij, jouw leerlingen en hun ouders nodig hebben om een goed beeld te krijgen van de wereld van het mbo en de weg naar het bedrijfsleven.

Ik zou het als LOB beleidsmedewerker vmbo-mbo erg mooi vinden als we met een groep decanen vanuit de NVS-NVL waardevolle input kunnen leveren aan dit portal!

Mocht je vragen hebben, dan hoor ik het graag!
Inge Kirsten 
i.kirsten@nvs-nvl 

Informatie over studie- en beroepskeuze wordt momenteel versnipperd over diverse websites aangeboden, zoals op www.beroepeninbeeld.nl en www.mbostad.nl. SBB is door het ministerie van OCW gevraagd een nieuw MBO portal te ontwikkelen waarop al deze informatie gebundeld wordt. Dit nieuwe portal is bedoeld voor (aankomend) mbo-studenten, maar ook voor ouders en decanen. We zijn erg benieuwd welke informatie u als decaan onmisbaar vindt bij het ondersteunen van jongeren in hun keuze voor een opleiding of beroep. Wat mag er zeker niet ontbreken? En hoe zou een dergelijke website eruit moeten zien, rekening houdend met de diverse doelgroepen?

We nodigen u van harte uit in een workshop mee te denken!

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 16 februari van 13:30-16:30 bij Meet & Discover! Stadsring, Amersfoort.

Meld u direct aan: https://sbb.typeform.com/to/AEiyCu.

Vragen? Neem contact op met Marc Thomassen (m.thomassen@s-bb.nl)