Maatregelen NVS-NVL rondom coronavirus

De NVS-NVL volgt de ontwikkelingen rondom het coronavirus nauwlettend. Voor wat betreft het bewaken van de gezondheid van medewerkers en bezoekers volgen we de adviezen op van het RIVM en de Rijksoverheid. Wij passen de informatie op de website aan indien de adviezen van het RIVM wijzigen.

Datum laatste informatie: 22 april

 

Verlenging coronamaatregelen

Op 28 april heeft het kabinet bekend gemaakt dat de bestaande maatregelen in de aanpak van het coronavirus worden verlengd t/m 19 mei. Uitzondering daarop zijn de scholen. Scholen in het basisonderwijs, inclusief het speciaal (basis)onderwijs, openen op 11 mei 2020 hun deuren, waarbij de klassen halveren en kinderen dus 50% van de tijd naar school gaan en 50% van de tijd thuisonderwijs krijgen. De praktische invulling van dit principe ligt de komende tijd bij de scholen. In navolging van basisscholen moeten scholen in het voortgezet onderwijs voorbereidingen treffen, zodat hun leerlingen vanaf 1 juni naar school kunnen in een anderhalvemeterschool. Bij klachten zoals koorts, hoesten of verkoudheid geldt voor leraren en kinderen nog steeds: blijf thuis.

Informatie en tips voor LOB en Passend Onderwijs

We hebben een pagina ingericht voor 'LOB in coronatijden' en 'Passend Onderwijs in coronatijden', die wij steeds bijwerken met de laatste informatie en tips voor decanen, loopbaanbegeleiders, leerlingbegeleiders en zorg- en ondersteuningscoördinatoren. 

 

Consequenties Academie

Zoals eerder gesteld zullen alle bijeenkomsten, cursussen en trainingen die in april en mei gepland staan op onze eigen locatie (de Mariahoek in Utrecht) geen doorgang vinden. Over alle trainingen en cursussen die na 1 juni gepland staan, nemen we de komende weken een beslissing. We bekijken per training / cursus bekijken wat het meest passend is: wel door laten gaan (evt met aanpassingen), uitstellen naar volgend schooljaar of de cursus/training online of blended aanbieden. We zullen alle deelnemers hierover tijdig contacten. Vooralsnog wordt geen enkele cursus of training geannuleerd. 

Op 6 mei a.s. presenteren wij ons aanbod van cursussen, trainingen en maatwerkmodules voor volgend schooljaar op https://nvs-nvl.nl/academie/. We gaan ervan uit dat we dan weer volledig aan de slag kunnen. We streven we ernaar ons aanbod zoveel mogelijk óók online of blended mogelijk te maken. Je kunt je daar dan direct voor inschrijven.

De Algemene Voorwaarden van de Academie blijven van kracht. 

 

Bereikbaarheid bureau NVS-NVL

In verband met de aangescherpte maatregelen beperken wij onze bezetting op het kantoor aan de Mariahoek. Daardoor zijn we telefonisch minder goed bereikbaar op ons algemene nummer 030-7609760. Mocht je ons niet aan de lijn krijgen, kun je je vraag of opmerking ook mailen naar bureau@nvs-nvl.nl, dan zorgen wij dat het bij de juiste persoon terecht komt en dat je bericht wordt opgepakt. Je kunt hierbij ook aangeven dat je graag teruggebeld wil worden als je dat fijn vindt. 

Vanuit huis blijven we ons inzetten voor onze leden! Heb je een vraag, suggestie of ondersteuningsbehoefte voor ons? Laat het ons weten! Per mail zijn wij goed bereikbaar: bureau@nvs-nvl.nl