Claire Boonstra, voormalig mede-oprichter van techbedrijf Layar en Young Global Leader van het World Economic Forum, startte in 2012 Operation Education. Operation Education is een non-profit organisatie die ruimte maakt voor de transformatie naar het onderwijs waarnaar we streven. Wat is de definitie van ‘goed’ onderwijs? Wat is echt belangrijk om te leren wanneer we steeds langer leven in een wereld die steeds sneller verandert? oor wie is er onderwijs, wat is het beoogde effect – op individuen en op de samenleving? Wat is jouw persoonlijke antwoord? En is er een gezamenlijk antwoord? Claire stelt de moeilijke vragen om nieuwe antwoorden te formuleren en manieren om voorwaarts te bewegen te onderzoeken.

Al vanaf 2003 doet Marinka Kuijpers onderzoek naar loopbaan¬ontwikkeling en -begeleiding van leerlingen in het vmbo, mbo en hbo. Ze is auteur van de boeken ‘Waardevol werk’ en ‘Breng beweging in je loopbaan’. Na een loopbaan als verpleegkundige, docent, ontwikkelingswerker en student is zij in 2003 gepromoveerd op een onderzoek naar loopbaancompetenties bij werknemers aan de Universiteit Twente. Van 2004 tot 2007 heeft zij als senior onderzoeker/adviseur gewerkt bij het Expertise Centrum van Cinop. In 2008 is Marinka onderscheiden met ‘de Johan van der Sanden erepenning’ door de Stichting Platforms Vmbo voor haar verdiensten voor het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs.

Redouan Ait Chitt reist de wereld over als professioneel breakdancer en motivatiespreker Redo werd geboren met een fysieke beperking, maar dit heeft hem er nooit van weerhouden om zijn dromen na te jagen. Door middel van creativiteit en vastberadenheid was hij al vanaf jonge leeftijd in staat om vooroordelen te doorbreken, om zo uiteindelijk zijn passie voor dans te kunnen ontwikkelen.Redo kreeg nationale bekendheid met zijn dansoptredens tijdens het bedankconcert van Prinses Beatrix in Ahoy en bij het populaire RTL4-programma Everybody Dance Now, waar hij de tweede plaats behaalde. In 2013 richtte hij zijn eigen dansschool op, ROOTS Dance Studio in Gorinchem. Hier vandaan verspreidt hij zijn passie voor dans op de jongeren en ouderen in zijn stad.

Angst en onzekerheid bij keuzeprocessen: in deze wispelturige coronatijd een buitengewoon actueel onderwerp. Leerlingen en studenten komen nog meer onder druk te staan en hebben nog meer last van onzekerheid over hun toekomst. In deze workshop wordt besproken hoe je deze gevoelens bespreekbaar maakt en hoe je hier als LOB’er mee omgaat.

Lees meer...

In deze workshop word je als professional bewust gemaakt van de onzichtbare drempels die wij zelf in het onderwijs hebben opgeworpen. Daarnaast leer je hoe je als loopbaanbegeleider een belangrijke rol kan spelen in het vergroten van kansengelijkheid in het onderwijs. In deze workshop onderzoek je je eigen referentiekaders, maak je kennis met dialogisch kijken en luisteren en oefenen we met het opschorten van je eigen oordeel.

Lees meer...

In deze workshop neemt Inge Kirsten je graag mee om een succesvol toptraject binnen jouw stad/ regio neer te zetten. Wat zijn de do’s en wat zijn de don’t? Op welke manier creëer je draagvlak? En wat heb je nodig om dit traject succesvol neer te zetten?

Lees meer...

Onze missie is om samen jongeren te begeleiden naar hun optimale toekomst.  Maar wat doet de NVS-NVL dan allemaal achter de schermen voor het borgen van goede LOB begeleiding? Wat zijn onze successen? Waar liep en loopt het anders dan we hadden verwacht?

Lees meer...

Wie wil jij zijn? Welke kwaliteiten wil je uitdragen? Wat helpt de Young Professionals van morgen om zichzelf te profileren in de studie, het beroep en op de arbeidsmarkt? Maak kennis met Loopbaanspelen 2.0 en ervaar het.

Lees meer...