Nieuwe boegbeelden van de NVS-NVL: Simone Rütten

IMG 0679 TL 639x640

Op deze pagina stelt één van de drie nieuwe beleidsmedewerkers van de NVS-NVL zich aan u voor. Onze vereniging is dit schooljaar namelijk aan een toekomst begonnen waarin de NVS-NVL een meer zichtbare rol gaat spelen. Verenigd en krachtig komen wij op voor uw belangen en daarmee voor de belangen van de leerling die u bijstaat.

Of dat nu over hun loopbaan gaat, of over hun sociaal-emotionele situatie. De beleidsmedewerkers worden boegbeelden, toegankelijk, maar ook boegbeelden die namens u het land in gaan, aanschuiven bij overleggen en namens de NVS-NVL (en dus namens u!) invloed uitoefenen op beleid. Allen hebben bijzonder ruime ervaring in hun vakgebied, allen zijn direct te contacteren voor vragen waarmee u wellicht zit. Ze doen meteen een oproep: ‘Help ons u te helpen, word NVS-NVL-ambassadeur van uw beroep.’ Ambassadeurs helpen de beleidsmedewerkers in overleggen, zijn ogen en oren in het werkveld, vullen aan met hun eigen expertise, dragen bij aan de verschillende kanalen van de NVS-NVL (zoals Bij de Les!), leggen de basis van LOB- dan wel zorgcongressen, et cetera.

Simone Rütten

Beleidsmedewerker Passend Onderwijs

Sinds tweeëneenhalf jaar ben ik actief lid bij de NVS-NVL, in de Taskforce Zorgcoördinator, en bovendien ben ik altijd aanwezig op de Dag van de Zorgcoördinator. Ik vind dat zorgcoördinatoren zo’n essentiële rol spelen binnen de school, dat deze personen veel meer aandacht (en lof) moeten krijgen. Kortom: ik zet mij in voor de versterking van hun positionering. Daarom ben ik actief lid bij de NVS-NVL geworden.

Ik werk bijna tien jaar in het praktijkonderwijs als AVO-docent en mentor. Ook werkte ik een aantal jaar als zorgcoördinator fase 1. Tijdens het lesgeven en het begeleiden van leerlingen, wilde ik meer weten over gedrag en wat ik op dat gebied beter kan doen als docent/mentor. Ook wilde ik een betere bijdrage leveren aan de school waar ik werk. Daarom heb ik de tweejarige Master SEN (Special Educational Needs) gedaan, met de richting Gedrag. Dit leidde ertoe dat ik ‘groot fan’ ben geworden van oplossingsgericht werken en nóg meer buiten de kaders kijk.

‘Uiteraard ga ik geregeld contact zoeken met zorgcoördinatoren’

Voordat ik in het onderwijs terecht kwam, werkte ik op verschillende plekken in de jeugdhulpverlening. Hier heb ik jongeren individueel en in groepen begeleid. Mijn doel dit jaar is om de NVS-NVL samen met mijn collega’s op een krachtige, positieve manier neer te zetten. Uiteraard ga ik geregeld contact zoeken met zorgcoördinatoren, om de betrokkenheid te versterken. Daarnaast blijft het positioneren van de zorgcoördinator en kennis ontwikkelen en delen heel belangrijke speerpunten. Ik hoop u natuurlijk op de Dag van de Zorgcoördinator te zien en te spreken. Op donderdag 17 november ziet u mij in Fort Voordorp te Utrecht.

Wilt u samen met Simone Rütten en onze ambassadeurs Passend Onderwijs de zorgcoördinator nog beter positioneren? Spreek haar aan  op de Dag van de Zorgcoördinator of mail haar.

Eerste Hulp bij Passend Onderwijs

Heeft u vragen over Passend Onderwijs? Worstelt u met een duivels dilemma? Heeft u zelf tips voor andere zorgcoördinatoren? Benieuwd naar hoe u beter kunt aansluiten bij zorg voor jongeren in de regio en hoe u uw positie in school kunt versterken? Voor deze en alle andere vragen mailt u als zorgcoördinator of zorgprofessional naar Simone Rütten. Zij levert Eerste Hulp bij Passend Onderwijs op maat, toegespitst op uw situatie.

Mail: s.rutten@nvs-nvl.nl

Dit artikel staat in Bij de Les nummer 3 van jaargang 13 (november 2016)