Gelanceerd: de NVS-NVL Academie!

Een leven lang leren geldt niet alleen voor de leerling maar ook voor de docent/begeleider. Met de NVS-NVL Academie bieden we cursussen en trainingen om begeleiders in het vo en mbo in hun professie sterker te maken voor de toekomst.

Door de redactie

Op 24 mei lanceerden wij de NVS-NVL Academie en bijbehorende website, met een professionaliseringsaanbod dat wij speciaal ontwikkeld hebben mét en vóór de beroepspraktijk. Daarover berichtten wij in de vorige Bij de Les al, in de vorm van een interview met Academie-coördinator Ellen Rozeman. Wellicht ontving u per post ook de flyers die wij voor de lancering ontwierpen: één voor u en één om uit te delen.

Een leven lang leren geldt ook voor u

Een leven lang leren geldt voor de leerling, maar ook zeker voor de docent en begeleider. We begeleiden leerlingen van de 21e eeuw naar hun optimale toekomst. Dat betekent dat begeleiding daarbij moet aansluiten en dat begeleiders de kans moeten krijgen zich te professionaliseren op een manier die daarbij aansluit.

De NVS-NVL Academie biedt professionaliseringsaanbod langs twee begeleidingslijnen onder één dak: loopbaanontwikkeling en leerlingondersteuning. Wij focussen daarmee niet alleen op decanen en zorgcoördinatoren, maar ook op LOB-coördinatoren, ondersteuningscoördinatoren, afdelingsleiders en mentoren. Begeleiding is immers een verantwoordelijkheid van de hele school.

Kenmerkende punten voor de NVS-NVL Academie zijn:

 • Kennis toepasbaar maken: ons aanbod richt zich niet alleen op kennisoverdracht, maar vooral op het toepasbaar maken van beschikbare kennis binnen de eigen schoolpraktijk;
 • Leren van en met elkaar: er is veel ruimte voor uitwisseling en good practices;
 • Voor en door de doelgroep: cursussen en trainingen worden gegeven door trainers en coaches die met hun voeten in de klei (hebben ge)staan;
 • Practise what you preach: er is aandacht voor het ontwikkelen van (inter) persoonlijke vaardigheden die ook van leerlingen worden verwacht;
 • Maatwerk: als begeleider moet u maatwerk bieden, als Academie doen we hetzelfde voor u.
 •  

  Leden krijgen altijd korting

  Als vereniging hebben we met de Academie geen winstoogmerk. Zo waarborgen we kwaliteit en kunnen we tegelijkertijd scherpe tarieven hanteren. Om de lancering met u samen te vieren, hanteren we tot 1 augustus bovendien een kortingsactie: als u zich inschrijft voor een cursus, ontvangt u 10% korting na het invoeren van de kortingscode ACADEMIE. Leden van de NVS-NVL hebben uiteraard een streepje voor op begeleiders die (nog) geen lid zijn. Dat betekent dat leden deze 10% actiekorting gewoon bovenop de normale ledenkorting krijgen.

  Lid worden van de NVS-NVL kan voor slechts € 129 per jaar. Bij deze prijs inbegrepen zit ook acht keer per jaar ons vakblad Bij de Les en korting op toegang tot onze jaarlijkse Dag van de Zorgcoördinator en hetLOB-congres. Uiteraard draagt u zo ook bij aan een sterke vereniging die de krachten kan bundelen voor loopbaanontwikkeling en leerlingondersteuning. Klik op Word Lid voor alle lidmaatschapsinformatie.

  Wij hopen u binnenkort te mogen verwelkomen!

  What’s new?

  Intervisie

  Intervisie bieden we voor decanen, LOB-coördinatoren, zorgcoördinatoren en leerlingbegeleiders uit het vo en mbo die hun deskundigheid willen bevorderen en hun kwaliteit van begeleiding willen verbeteren. Intervisie is een inspirerende en beproefde ontwikkelingsmethode waarbij uw professionele vraagstuk en uw persoonlijk handelen centraal staat. In drie bijeenkomsten komt u samen met maximaal vijf andere collega’s bijeen. Onder begeleiding van een coach vindt tijdens de bijeenkomst professionele uitwisseling plaats. U leert van en met elkaar door situaties uit uw eigen schoolpraktijk en uw rol hierin met de andere deelnemers uit te wisselen. U doorloopt uw leerproces en ontvangt reflectie. Een intervisiegroep biedt een veilige omgeving en is op basis van gelijkwaardigheid. Meer informatie: www.nvs-nvl/academie/intervisie

  Regionale inspiratiesessie

  Door middel van het organiseren van regionale inspiratiesessies wil de NVS-NVL begeleiders in het vo en mbo faciliteren in het uitwisselen van kennis, ervaring en good practices. Een inspiratiesessie is een efficiënte en leuke manier om uw kennis bij te schaven en om verdieping te zoeken. Tijdens een sessie staat een actueel thema rondom loopbaanontwikkeling of leerlingondersteuning centraal. Een inhoudelijk expert start de bijeenkomst met een presentatie over dit thema. Daarna gaat u onderling in gesprek en is er ruimte voor reflectie, zodat u direct de vertaling kunt maken naar uw eigen schoolpraktijk. Een inspiratiesessie biedt u tegelijkertijd de gelegenheid om collega begeleiders uit de regio beter te leren kennen en om zo uw netwerk te versterken. Door de sessie regionaal te organiseren blijft uw reistijd beperkt. Bent u benieuwd naar de inhoud van de eerstvolgende inspiratiessessie in uw regio? Bezoek dan onze website www.nvs-nvl/academie/regionaleinspiratie

  OpMaat-trainingen

  Wij kunnen onze trainingen en cursussen vanuit de Academie ook OpMaat aanbieden bij u op school, in uw samenwerkingsverband of in uw kring. Trainers stemmen dan met u af waar de informatiebehoefte ligt voor een inspirerende dag of dagdeel. Er zijn verschillende trainingsvarianten mogelijk, zoals een interactieve presentatie, een workshop en een verdiepende, interactieve training. Voor meer informatie over een training OpMaat op uw eigen locatie en/of het opvragen van een offerte neemt u contact op met Ellen Rozeman.

  Vragen over de Academie?

  Ellen Rozeman staat u als coördinator van de Academie graag te woord als u vragen heeft, een offerte wilt opvragen of als u ideeën wilt delen. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 030 - 760 9 764 en per e-mail: e.rozeman@nvs-nvl.nl.

  Nieuwsgierig naar wat we nog meer te bieden hebben? Kijk op www.nvs-nvl.nl/academie