Informatiemarkt Deelnemers

talentfocusTalentFocus heeft unieke en vernieuwende producten die snel en efficiënt helpen bij het beantwoorden van de belangrijkste vraag rondom studiekeuze: welke studie past bij mij. 

Lees meer...

DEF FC Logo IntergripIntergrip, een aanpak vanuit de praktijk

Intergrip monitort en begeleidt leerlingen al meer dan 10 jaar naar vervolgonderwijs of de arbeidsmarkt. Dit doen wij met gebruiksvriendelijke, stabiele en veilige software die in samenspraak met de markt is ontwikkeld.

Lees meer...

eduactief logo metonderregelMet Edu4all Loopbaanoriëntatie en – begeleiding (LOB) van Edu’Actief biedt u leerlingen een verkenning op zichzelf en op profielinhouden, oriëntatie op keuzes en uiteindelijk vervolgstudie. Edu4all LOB is een doorlopende LOB-ontwikkellijn voor vier leerjaren en alle leerwegen en profielen van het vmbo.

Educatieve Uitgeversgroep Logo TransparantAl 25 jaar ontwikkelt de Uitgeversgroep educatieve content voor vmbo, mbo en hbo.

Enkele kenmerken:

 

  • compleet modulair aanbod middels E+leerwerkboeken
  • online ondersteuning via Digiplein
  • vóór en dóór docenten

Voor LOB biedt de Uitgeversgroep een doorlopende leerlijn voor het vmbo, van leerjaar 1 t/m 4. Deze bestaat per leerjaar uit een doe-boek voor leerlingen, een hoe-handleiding voor docenten en een compleet Loopbaandossier met o.a. ontwikkellijnen in leerlingentaal (gebaseerd op de vijf loopbaancompetenties).

De leerling doorloopt het LOB-traject op een (inter)-actieve en afwisselende wijze waarbij de vijf loopbaancompetenties aan bod komen, loopbaangesprekken worden gevoerd en afgewogen keuzes worden gemaakt. De leerlijn sluit naadloos aan op de recent ingevoerde onderwijsvernieuwing binnen het vmbo.

Yubu logoYubu is hét persoonlijke loopbaankeuze traject dat de leerling en zijn omgeving activeert. Er zijn 5 manieren waarop Yubu ook jouw leerlingen kan activeren:

 

  1. Betrekt ouders
  2. Persoonlijke aanpak, maatwerk voor elke leerling
  3. Leuke, activerende opdrachten
  4. Portfolio om trots op te zijn
  5. ...

Nieuwsgierig naar wat de laatste manier is? Kijk snel op www.yubu.co of kom langs op onze stand!

Logo Saxion 2013Al jaren lang verzorgen wij cursussen en trainingen voor loopbaanprofessionals op het gebied van loopbaan, arbeid, verzuim en re-integratie. Zowel open inschrijving als maatwerktrajecten. Bovendien hebben wij vanuit ons Kennistransfer Academie Mens en Arbeid veel expertise op het terrein van Toegepaste Psychologie, psychologische tests en assessments.

Meer informatie bij onze stand van Saxion Kennistransfer AMA
Info: www.saxion.nl/mensenarbeid / 088-0193930

Wismon Logo 300pxWisMon is een onderwijsinstituut dat al meer dan tien jaar ervaring heeft binnen het béta onderwijsveld. WisMon organiseert cursussen op havo en vwo niveau die voorbereiden op verschillende examens. Zo kunnen studenten binnen een korte termijn hun deficiënties wegwerken, en alsnog worden toegelaten tot hun gekozen studie.

Naast béta-cursussen verzorgt WisMon ook bijles in heel Nederland, rekenonderwijs op middelbare scholen en examentrainingen in Utrecht. 

amn logoAMN is opgericht in 1998 en biedt testen, toetsen en volgsystemen aan voor het onderwijs en het bedrijfsleven. Jaarlijks maken meer dan 250.000 deelnemers gebruik van de AMN instrumenten en ons digitale platform.
De producten van AMN geven scholen en bedrijven antwoord op belangrijke vragen waarmee het rendement van leer-, selectie- en begeleidingsprocessen kan worden verhoogd.

HTF logoDe Hogeschool voor Toegepaste Filosofie (HTF) is de eerste en enige beroepsopleiding filosofie in Nederland. De HTF verzorgt hoogwaardig beroepsonderwijs in de filosofie en bereidt studenten voor op een beroep in een van de volgende gebieden:

a) beleid en bestuur
b) economie en duurzaamheid
c) journalistiek
d) onderwijs

Mensen die zojuist de middelbare school hebben verlaten, vinden bij ons een route naar interessant werk. Ook mensen die al een baan hebben, kunnen bij de HTF terecht. Hiermee wil de HTF een brug slaan tussen de reflectie die de filosofie biedt en de eisen die het maatschappelijke leven van de toekomst stelt.

Logo DeDecaan.net Op 20 maart ging de eerste versie van DeDecaan.net live. Oprichter Pim Schippers, destijds decaan in Woerden, vond simpelweg dat zijn werk eenvoudiger moest kunnen. Hij ontwikkelde een online programma waarin alle relevante informatie voor het keuzeproces van leerlingen wordt verzameld en eenvoudig vindbaar is voor zowel de leerling, decaan, mentor als ouders. Bovendien voorziet de website in de communicatie tussen leerlingen, decaan en mentor en neemt het programma een aantal administratieve taken uit handen van de decaan. DeDecaan.net verleent hierbij objectieve en onafhankelijke ondersteuning.

Inmiddels biedt DeDecaan.net een unieke keuzesite voor elke middelbare schoollocatie en een uitgebreide lesmethode, maar ook testen, trainingen en onderzoek. Al zo'n 600 scholen, 1.100 decanen en meer dan 260.000 scholieren maken tevreden gebruik van de diensten van DeDecaan.net.

logo OGQompas is specialist op het gebied van studiekeuze, carrièrekeuze en loopbaanbegeleiding. Vanuit deze expertise en onze missie om jongeren bewust te maken van hun talenten en competenties  en ze te begeleiden bij het maken van weloverwogen keuzes voor hun toekomst, heeft Qompas LOB-methodes ontwikkeld voor het voorgezet onderwijs. De methodes helpen leerlingen bij het keuzeproces door hen onder meer een gestructureerd stappenplan te bieden met informatie op het juiste moment en afgestemd op het aanbod van de school. Tijdens het proces ontstaat een (digitaal) loopbaandossier aan de hand waarvan mentoren en decanen gesprekken met de leerlingen kunnen voeren. Leerlingen kunnen dit dossier uiteraard meenemen naar mbo, hbo of wo. Wilt u meer weten, kom dan naar onze informatiestand of neem contact op via info@qompas.nl.

JINC logo high qualityElk kind heeft dromen en talenten, maar als je opgroeit in een omgeving met weinig rolmodellen en veel werkloosheid, krijg je nauwelijks kans om deze waar te maken en sta je er vaak alleen voor. JINC vindt dat ieder kind een eerlijke kans op de arbeidsmarkt verdient. Samen met het bedrijfsleven en het onderwijs geeft JINC deze kinderen kans op een betere toekomst. Ze leren solliciteren, maken kennis met verschillende beroepen en ontdekken samen met een coach welk werk bij hun mogelijkheden en talent past.

Profiel ASLProfiel ASL beschikt over een team ervaren psychologen en loopbaanadviseurs die dagelijks werkzaam zijn in het onderwijsveld (BO t/m HO). Met onze professionele loopbaankennis ondersteunen wij jongeren/ jongvolwassenen juiste keuzes te maken tijdens hun studieloopbaan. Met deze ruime expertise op loopbaangebied is Profiel ASL uw deskundige partner in de ontwikkeling en uitgifte van LOB leermiddelen in het voortgezet onderwijs, waarbij onze speciale aandacht uitgaat naar goede implementatie en scholing van onderwijsteams binnen uw organisatie.

A Vision logoA-VISION is een onderwijsadviesbureau dat zich richt op onderzoek, advisering en training bij leer- en ontwikkelingsvraagstukken en heeft zich als testuitgever gespecialiseerd in het ontwikkelen van digitale, adaptieve tests en online testplatforms.

Wij bieden het VO/MBO digitale instrumenten en rapportagevormen waarmee de leerling optimaal gevolgd en begeleid kan worden. De leerling krijgt hiermee meer zicht op zijn krachten en kansen, wordt meer betrokken bij het eigen ontwikkelingsproces en kan zijn keuze voor een sector, profiel, vervolgopleiding of beroep beter motiveren.

Wij informeren u graag over de mogelijkheden van PAS Coach, MITT, LEV-L en EigenWijzer als onderdeel van het LOB-traject. Bezoek onze stanf of ga naar onze website: www.a-vision.nu

OOF1043 IMG001 log watt new vierkantWATT? geeft voorlichting over werken in de energiesector. Voor decanen en schoolbegeleiders ontwikkelde WATT? samen met het onderwijs diverse voorlichtingsmaterialen op alle niveaus van voortgezet onderwijs en MBO. Met aandacht voor de snel ontwikkelende energiemarkt en de gevolgen daarvan op de arbeidsmarkt. Aansluitend op de onderwijsprogramma’s van de scholen.