Sprekers

Christianne MattijssenChristianne Mattijssen (1965) is sinds 1 april 2014 directeur van de directie Voortgezet Onderwijs bij het ministerie van OCW. Zij heeft een brede ervaring binnen de rijksdienst. De directie Voortgezet Onderwijs ontwikkelt beleid dat scholieren zoveel mogelijk kansen biedt, waarbij onderwijsvernieuwingen centraal staan. De directie doet dit in overleg met de bijna 700 scholen voor voortgezet onderwijs, de 3 landelijke pedagogische centra, het Instituut voor toetsontwikkeling Cito en de Specialisten in leerplanontwikkeling (SLO). 

JefStaes kleinLezing: Red Monkey Innovation Management

Jef Staes (1956) is een expert op het vlak van business- en cultuurinnovatie. Zijn passie is om organisaties in staat te stellen de talenten en passies van hun medewerkers naar boven te laten komen om zo beter te functioneren. Met zijn flamboyante vertelstijl en confronterende stellingen schetst hij een treffend beeld van de huidige tekortkomingen van organisaties. Deze zijn volgens hem niet gebouwd om de innovatie- en informatievloedgolf te trotseren. 

Lees meer...

Paul Varhaeghe kleinLezing: Aandoeningen van neoliberale aard

Paul Verhaeghe (1955)  is een Belgisch hoogleraar klinische psychologie en psychoanalyse aan de universiteit van Gent. Sedert 2000 gaat zijn belangstelling vooral naar de invloed van maatschappelijke veranderingen op psychologische en psychiatrische moeilijkheden. Verhaeghe publiceerde meer dan tweehonderd artikels en verscheidene boeken.

Lees meer...

Jan van Zijl kleinJan van Zijl (1952) is sinds 2008 voorzitter van de MBO Raad. De heer Van Zijl was van 2000 - 2007 voorzitter van de Raad voor Werk en Inkomen (RWI), een advies- en overlegorgaan van werkgevers, werknemers en gemeenten op het gebied van arbeidsmarktbeleid.

Lees meer...

Rosenmoller-foto kleinPaul Rosenmöller (1956) sinds 28 november 2013 voorzitter van de VO-raad. Daarvoor werkte hij als programmamaker en presentator voor de IKON. Van 1989 tot 2003 was hij lid en vanaf 1994 voorzitter van de fractie GroenLinks in de Tweede Kamer.

Lees meer...

Michael van StraalenMichaël van Straalen (1956) voorzitter van de Koninklijke Vereniging MKB-Nederland. Van Straalen is een selfmade ondernemer, die op jonge leeftijd zijn studie Nederlands onderbrak om zijn eigen technisch bureau te starten. Dit ‘bijbaantje’ bleek het begin van een lange ondernemerscarrière, waarin hij diverse bedrijven in de metaal oprichtte, overnam en weer verkocht.

Lees meer...