Jubileumcongres

50jubileumOp 9 april 2015 vieren wij dat we al 50 jaar samen met u en met elkaar leerlingen begeleiden naar een optimale toekomst!

 

Wij nemen u mee op reis naar die toekomst en vragen ons af: 
Hoe ziet de wereld eruit in 2025? Hoe ziet het onderwijs eruit in 2025? Hoe ziet…

… de school 
… de leerling
… de leerlingenzorg 
… passend onderwijs
… loopbaanoriëntatie en –begeleiding
… de arbeidsmarkt
                               … eruit in 2025?

Maar ook: 

Wat verwacht u van ons als vereniging in 2025?  Wat hebben we de afgelopen 50 jaar bereikt en waar willen we de komende 10 jaar naartoe?

Kom antwoorden halen en brengen!

Ga in discussie met kopstukken uit het veld van Onderwijs – Overheid – Ondernemers, filosofeer mee over identiteit met Paul Verhaeghe en laat u overrompelen door de schapen en rode apen van Jef Staes. De pauzes hebben een muzikaal tintje (swingen toegestaan) en bieden u de gelegenheid uw ei te leggen op de Wand van de Toekomst.  

Meer weten over de inhoud van deze dag? Klik hier 

Michaël van Straalen

Michaël van Straalen (1956) is op 4 november 2013 benoemd tot voorzitter van de Koninklijke Vereniging MKB-Nederland. Van Straalen is een selfmade ondernemer, die op jonge leeftijd zijn studie Nederlands onderbrak om zijn eigen technisch bureau te starten. Dit ‘bijbaantje’ bleek het begin van een lange ondernemerscarrière, waarin hij diverse bedrijven in de metaal oprichtte, overnam en weer verkocht. Van Straalen is nog altijd directeur-eigenaar van een aantal bedrijven in deze branche.

Hij heeft eveneens een lange staat van dienst op bestuurlijk niveau, waarbij vooral zijn enorme inzet voor het beroepsonderwijs opvalt.

Paul Rosenmöller

Paul Rosenmöller (1956) sinds 28 november 2013 voorzitter van de VO-raad. Daarvoor werkte hij als programmamaker en presentator voor de IKON. Van 1989 tot 2003 was hij lid en vanaf 1994 voorzitter van de fractie GroenLinks in de Tweede Kamer. Rosenmöller werkte eerder als vakbondsbestuurder Vervoersbond FNV in de havens van Rotterdam en Amsterdam. Hij begon zijn loopbaan, na 4 jaar studie sociologie, als stuwer bij een havenbedrijf in Rotterdam. Rosenmöller is voorzitter van de Stuurgroep Convenant Gezond Gewicht. 

Jan van Zijl

Jan van Zijl (1952) is sinds 2008 voorzitter van de MBO Raad. De heer Van Zijl was van 2000 - 2007 voorzitter van de Raad voor Werk en Inkomen (RWI), een advies- en overlegorgaan van werkgevers, werknemers en gemeenten op het gebied van arbeidsmarktbeleid. Daarvoor was Van Zijl lid van de Tweede Kamer voor de PvdA.

Naast zijn werkzaamheden voor de MBO Raad is Van Zijl ook voorzitter MBO Diensten, voorzitter stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB), voorzitter Stichting Emplooi (arbeidsbemiddeling vluchtelingen), Voorzitter Stichting Chakana (NGO), voorzitter Vluchtelingenwerk Nederland, lid bestuur Platform Bèta Techniek, lid bestuur Het Platform Beroeps Onderwijs, voorzitter bestuur Stichting van het Onderwijs (vanaf 1 januari 2013) en lid Raad van Advies Instituut Gak.

Paul Verhaeghe

Paul Verhaeghe (1955)  is een Belgisch hoogleraar klinische psychologie en psychoanalyse aan de universiteit van Gent. Sedert 2000 gaat zijn belangstelling vooral naar de invloed van maatschappelijke veranderingen op psychologische en psychiatrische moeilijkheden. Verhaeghe publiceerde meer dan tweehonderd artikels en verscheidene boeken, waaronder het boek ‘Identiteit’.

Jef Staes

Jef Staes (1956) is een expert op het vlak van business- en cultuurinnovatie. Zijn passie is om organisaties in staat te stellen de talenten en passies van hun medewerkers naar boven te laten komen om zo beter te functioneren. Met zijn flamboyante vertelstijl en confronterende stellingen schetst hij een treffend beeld van de huidige tekortkomingen van organisaties. Deze zijn simpelweg niet gebouwd om de innovatie- en informatievloedgolf te trotseren. Hij pleit in zijn lezingen en boeken o.a. voor diplomavrij onderwijs, functievrij werken en pensioenvrij leven.

 

Christianne MattijssenChristianne Mattijssen (1965) is sinds 1 april 2014 directeur van de directie Voortgezet Onderwijs bij het ministerie van OCW. Zij heeft een brede ervaring binnen de rijksdienst. De directie Voortgezet Onderwijs ontwikkelt beleid dat scholieren zoveel mogelijk kansen biedt, waarbij onderwijsvernieuwingen centraal staan. De directie doet dit in overleg met de bijna 700 scholen voor voortgezet onderwijs, de 3 landelijke pedagogische centra, het Instituut voor toetsontwikkeling Cito en de Specialisten in leerplanontwikkeling (SLO). 

JefStaes kleinLezing: Red Monkey Innovation Management

Jef Staes (1956) is een expert op het vlak van business- en cultuurinnovatie. Zijn passie is om organisaties in staat te stellen de talenten en passies van hun medewerkers naar boven te laten komen om zo beter te functioneren. Met zijn flamboyante vertelstijl en confronterende stellingen schetst hij een treffend beeld van de huidige tekortkomingen van organisaties. Deze zijn volgens hem niet gebouwd om de innovatie- en informatievloedgolf te trotseren. 

Lees meer...

Paul Varhaeghe kleinLezing: Aandoeningen van neoliberale aard

Paul Verhaeghe (1955)  is een Belgisch hoogleraar klinische psychologie en psychoanalyse aan de universiteit van Gent. Sedert 2000 gaat zijn belangstelling vooral naar de invloed van maatschappelijke veranderingen op psychologische en psychiatrische moeilijkheden. Verhaeghe publiceerde meer dan tweehonderd artikels en verscheidene boeken.

Lees meer...

Jan van Zijl kleinJan van Zijl (1952) is sinds 2008 voorzitter van de MBO Raad. De heer Van Zijl was van 2000 - 2007 voorzitter van de Raad voor Werk en Inkomen (RWI), een advies- en overlegorgaan van werkgevers, werknemers en gemeenten op het gebied van arbeidsmarktbeleid.

Lees meer...

Rosenmoller-foto kleinPaul Rosenmöller (1956) sinds 28 november 2013 voorzitter van de VO-raad. Daarvoor werkte hij als programmamaker en presentator voor de IKON. Van 1989 tot 2003 was hij lid en vanaf 1994 voorzitter van de fractie GroenLinks in de Tweede Kamer.

Lees meer...

Michael van StraalenMichaël van Straalen (1956) voorzitter van de Koninklijke Vereniging MKB-Nederland. Van Straalen is een selfmade ondernemer, die op jonge leeftijd zijn studie Nederlands onderbrak om zijn eigen technisch bureau te starten. Dit ‘bijbaantje’ bleek het begin van een lange ondernemerscarrière, waarin hij diverse bedrijven in de metaal oprichtte, overnam en weer verkocht.

Lees meer...

Subcategorieën