Simone Rütten: aanspreekpunt leerlingondersteuning

simone rutten passend onderwijs zorgcoördinator

Simone Rütten is als beleidsmedewerker Passend Onderwijs uw aanspreekpunt binnen de NVS-NVL als het gaat om al uw vragen en opmerkingen over de zorgcoördinaor en uw functioneren binnen het Passend Onderwijs. Mail haar op s.rutten@nvs-nvl!

Functie op school: AVO docent en mentor

Werkzaam bij:  Kranenburg, school voor praktijkonderwijs

Expertise: Zorgcoördinatoren spelen zo’n essentiële rol binnen de school, dat deze personen veel meer aandacht (en lof) moeten krijgen. Kortom: ik zet mij in voor de versterking van hun positionering. Daarom ben ik actief lid bij de NVS-NVL geworden.

Achtergrond: Ik werk bijna tien jaar in het praktijkonderwijs als AVO-docent en mentor. Ook werkte ik een aantal jaar als zorgcoördinator fase 1. Tijdens het lesgeven en het begeleiden van leerlingen, wilde ik meer weten over gedrag en wat ik op dat gebied beter kan doen als docent/mentor. Ook wilde ik een betere bijdrage leveren aan de school waar ik werk. Daarom heb ik de tweejarige Master SEN (Special Educational Needs) gedaan, met de richting Gedrag. Dit leidde ertoe dat ik ‘groot fan’ ben geworden van oplossingsgericht werken en nóg meer buiten de kaders kijk. Voordat ik in het onderwijs terecht kwam, werkte ik op verschillende plekken in de jeugdhulpverlening. Hier heb ik jongeren individueel en in groepen begeleid.

Over het belang van jouw expertise: Mijn doel dit jaar is om de NVS-NVL samen met mijn collega’s op een krachtige, positieve manier neer te zetten. Uiteraard ga ik geregeld contact zoeken met zorgcoördinatoren, om de betrokkenheid te versterken. Daarnaast blijft het positioneren van de zorgcoördinator en kennis ontwikkelen en delen hele belangrijke speerpunten. Dit zal ik doen door het organiseren van een bijeenkomst voor de uitreiking van de beroepsstandaard zorgcoördinator, en daarnaast de verbinding te leggen met verschillende betrokken van Passend Onderwijs zoals het NJI, steunpunt Passend Onderwijs en de VO-Raad.