Persberichten

Roeptoeter 158412323 kleinOp 28 september stuurde minister Bussemaker haar brief over LOB naar de Tweede Kamer. Vanuit schooldecanenverenigingen NVS-NVL en VvSL hebben we instemmend naar de inhoud gekeken; de initiatieven van minister Bussemaker getuigen van visie. Vanuit onze gezamenlijke expertise stellen wij in deze reactie twee concrete aanscherpingen voor, die mogelijk kunnen worden meegenomen bij de behandeling van de brief in de Tweede Kamer. Dit bericht wordt ondersteund door de scholieren van het LAKS (vo) en de studentenorganisaties JOB (mbo), ISO en LSVb (hbo en wo).

PERSBERICHT

Een belangrijk onderbelicht kwaliteitskenmerk is eindelijk zichtbaar geworden. Van iedere school zijn sinds 8 februari de gegevens over de prestaties van leerlingen na een jaar voortgezet onderwijs voor iedereen zichtbaar. Onder de naam 'schoolvensters' is het oude 'vensters voor verantwoording' uitgebreid met een venster waarin interessante gegevens zijn opgenomen over wat er na het behalen van het schooldiploma gebeurt. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van de NVS-NVL in vervulling.

PERSBERICHT

Meer te weten komen over de wereld buiten school en ook nog iets betekenen voor anderen, een succesformule die 'maatschappelijke stage' heet. Scholen, vrijwilligerscentrales, maatschappelijke organisaties en gemeenten hebben duizenden scholieren kennis laten maken met werkvelden waar ze voorheen geen weet van hadden. Helaas is het voornemen deze subsidie stop te zetten en daarmee dreigt de maatschappelijke stage te verdwijnen. Zorgelijk, vindt de NVS-NVL.

PERSBERICHT

Staatssecretaris Dekker, bemoei u met de gelden voor de praktijkscholen! Praktijkscholen dreigen anders vermalen te worden in de regionale samenwerkingsverbanden die met de invoering van het passend onderwijs gaan beschikken over de gelden voor de bijzondere leerlingen. Die hartenkreet slaakt Cherifa Hendriks, lid van de taskforce zorgcoördinator van de NVS-NVL, in Bij de Les van juni.

 

PERSBERICHT

NVS-NVL juicht het toe dat het regeerakkoord van het kabinet Rutte-Asscher inzet op kwaliteit van het onderwijs. De vereniging vindt het echter een gemiste bezuinigingskans als mevrouw Bussemaker, de nieuwe minister van onderwijs, de doorstroomcijfers in het vervolgonderwijs geen onderdeel maakt van de kwaliteitseisen voor het voortgezet onderwijs.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van nieuws en actualiteiten door middel van onze nieuwsbrief.

Contact

Bureau NVS-NVL

Mauritsstraat 100
3583 HW Utrecht
tel: 030-2543929
bureau[at]nvs-nvl.nl

Openingstijden bureau NVS-NVL 
Maandag t/m donderdag: 09.00 tot 16.45 uur. 

Neem contact met ons op

Bij de Les

Back to top