Dag van de Zorgcoördinator wordt Dag voor de Leerlingondersteuning

De Dag van de Zorgcoördinator is een begrip sinds 2011. De laatste jaren krijgen we terug dat niet alle bezoekers of geïnteresseerden zich door de naam van ons congres aangesproken voelen. Dat heeft ons aan het denken gezet. Is er nog wel behoefte aan een congres alleen voor zorgcoördinatoren? Sluiten we met de congresnaam geen mensen uit met een soortgelijke functie of andere belangrijke rol binnen passend onderwijs, voor wie het programma wel degelijk interessant en nuttig kan zijn?

banner DvdL leerlingondersteuning

Omdat we als vereniging staan voor inclusiviteit, hebben we besloten om ons eerstvolgende congres in november van dit jaar een nieuwe naam te geven: ‘de Dag voor de Leerlingondersteuning’. Als vereniging zetten we ons in voor goede begeleiding en ondersteuning van leerlingen en studenten richting hun optimale toekomst. Dat doen we door het positioneren en professionaliseren van degenen die die begeleiding of ondersteuning bieden. Met de Dag voor de Leerlingondersteuning willen we alle mensen aanspreken en inspireren die een sleutelrol vervullen bij de ondersteuning van leerlingen met extra ondersteuningsbehoeften.

Wie breng jij in beweging?

In de keten van de ondersteuningsstructuur rondom de leerling zijn meerdere schakels belangrijk, die goed op elkaar aan moeten sluiten. Daarbij is samenwerking essentieel. Of je nu zorgcoördinator of ondersteuningscoördinator bent, teamleider, trajectbegeleider, adviseur passend onderwijs, orthopedagoog, schoolpsycholoog, leerlingbegeleider of mentor. Goede begeleiding valt of staat met de mate waarin jullie elkaar en samen de leerling in beweging brengen.

Dat is dan ook de centrale vraag van de Dag voor de Leerlingondersteuning op 5 november 2019 in Utrecht: wie breng jij in beweging?

‘Beweging brengen’ komt tijdens dit congres niet alleen inhoudelijk tot uitdrukking in de lezingen en workshops, maar ook letterlijk. We verklappen nog niet wat we daar precies mee bedoelen, maar stel je in op een flinke dosis energie.

Inschrijven

Binnenkort start de inschrijving. Houd dat goed in de gaten, want de eerste 50 ‘vroege vogels’ kopen hun kaartje met € 50 euro korting. De reguliere ticketprijs voor leden is 239 euro, niet-leden betalen 289 euro. Om het belang van samenwerken en samen leren te onderstrepen, stimuleren we jou en je collega’s om samen naar deze dag te komen met een Teamticket. Kom met vier en betaal voor drie.

www.nvs-nvl.nl/dagvoordeleerlingondersteuning

Meer informatie volgt snel.

Mocht je naar aanleiding van deze mail vragen of opmerkingen hebben (of suggesties voor de congresdag), dan horen we het graag. Je kunt dan mailen naar bureau@nvs-nvl.nl.