Oproep aan decanen met ervaring op (v)mbo

Met de havo-vwo decanenkring Arnhem e.o. schrijft NVS-NVL ambassadeur Hermien Miltenburg een blog voor ouders die wordt geschreven voor ouders met kinderen op het havo-vwo. Maar welke artikelen zijn ook geschikt voor vmbo-leerlingen? Denk en lees mee! Lees de oproep van Miltenburg in dit artikel.

Het blog www.studiekeuzekind.nl telt 100.000 lezers per jaar en is gericht op ouders van scholieren op havo/vwo of hbo/wo. Miltenburg:

'Vaak krijg ik de vraag of bepaalde artikelen ook toepasbaar zijn op (v)mbo. Ons ontbreekt de expertise om dat te bepalen. Mijn vraag is of een decaan met ervaring met (v)mbo 20 artikelen wil lezen en aan wil geven of dit artikel ook van toepassing is op (v)mbo leerlingen/studenten. Is dat het geval, dan zetten we daar een merkteken bij. We veranderen niets aan de artikelen, de insteek blijkt havo/vwo. Je hoeft dus alleen maar aan te geven of dit van toepassing is op (v)mbo leerlingen.Een vergoeding voor het lezen van de artikelen kan ik niet geven, maar de artikelen zijn kort en goed leesbaar. Neem je 20 artikelen voor je rekening dan kost dit 2 uur. Ik stuur de links van de artikelen op. Je doet als decaan ouders echt een plezier als je deze service geeft. De artikelen worden ook veel gebruikt op scholen voor de oudercommunicatie, dus ook je collega’s doe je een plezier.'

Meelezen en -denken?
Mail naar hermien.miltenburg@wur.nl