Stem mee over je eigen pensioen

In april zijn er verkiezingen voor het verantwoordingsorgaan van pensioenfonds ABP. Toegegeven, ‘verantwoordingsorgaan’ klinkt suf. Maar de 400 miljard euro die ABP belegt, is dat allesbehalve. Het zorgt voor het inkomen waarmee jij een fijne oude dag hoopt te beleven. Wij pleiten voor een stem op het CMHF, de onafhankelijke koepel van 43 beroepsvereniging, waaronder de NVS-NVL ook valt.

 

Webbanner CMHF ABP 768x90px algemeen

In de maand april zijn er verkiezingen voor het verantwoordingsorgaan. De NVS-NVL pleit voor een stem op onze onafhankelijke koepel CMHF. Hoe meer mensen er stemmen op de kandidaten die deze vakbond vertegenwoordigen, hoe meer zetels de CMHF in het verantwoordingsorgaan krijgt, hoe beter zij jouw stem laten horen. De CMHF-kandidaten staan op de volgende kieslijsten: lijst 5 voor actieve deelnemers en lijst 3 voor pensioengerechtigden. De CMHF is een vakbond waarin 43 beroeps- en belangenverenigingen samenwerken. Samen zijn zij goed voor 57.000 leden.

‘Het verantwoordingsorgaan moet meer te zeggen krijgen.’ Lees het interview met Rob Hunnego, voorzitter van de CMHF.

Stemmen op de CMHF voor het verantwoordingsorgaan? Ga naar de stempagina en kies lijst 5 als je actief bent of lijst 3 als je pensioengerechtigd bent. Om te stemmen heb je je ABP-klantnummer nodig.

Meer weten over het verantwoordingsorgaan? Er is een handig filmpje dat uitleg geeft. Of ga naar de informatiepagina van ABP.

De afgelopen periode had de CMHF vier zetels in het verantwoordingsorgaan. De komende jaren moeten dat er meer worden. Als niet religieus, levensbeschouwelijke of politiek-ideologisch gebonden verenigingen laat de CMHF een belangrijk, onafhankelijk geluid horen naast ‘gekleurde’ organisaties zoals FNV of CNV. Een goed pensioen voor iedereen staat voorop: jong en oud, werkend en gepensioneerd. En een goed pensioen bouw je alleen op als je de pensioenpremies die mensen afdragen duurzaam belegt.

Dus: Stem CMHF.