Trainingen op maat voor de zorgcoördinator

Momenteel leggen we met de NVS-NVL Academie de laatste hand aan ons nieuwe professionaliseringsaanbod voor zorgcoördinatoren. Binnenkort bieden we zorgcoördinatoren in heel Nederland trainingen op maat, in de vorm van een zelf samen te stellen modulair aanbod.

Hoe werkt het?

Het is simpel: jij beslist samen met je SWV of ondersteuningsteam uit de regio welke thema’s jullie belangrijk vinden, je stelt modules samen binnen de NVS-NVL Academie en dan komen wij met onze experts bij jou langs voor op maat gemaakte professionaliseringssessies.

Welke modules zijn er?

We onderscheiden 3 hoofdmodules, waaraan vervolgens 9 keuzemodules gekoppeld zijn. De hoofdmodules zijn Visie, Ondersteuningsstructuur en Positie & Positionering. De keuzemodules bestaan uit thema’s zoals Passend onderwijs, Gesprekstechnieken, Omgaan met een diagnose of Privacy. Per module trekken we 2,5 – 3,5 uur uit. Jij bent de baas, dus in samenspraak bepalen we hoe de modules worden ingedeeld.

Overig ondersteuningsaanbod?

We realiseren ons dat de zorgcoördinator niet de enige persoon is die binnen de school ondersteuning biedt. We focussen ons met de Academie eerst op deze actor, maar zullen het aanbod later uitbreiden voor andere ondersteuningsfunctionarissen!