Vacature: Beleidsmedewerker LOB vmbo-mbo

In verband met uitbreiding van uren zijn wij voor het schooljaar 2017-2018 zijn op zoek naar een Beleidsmedewerker LOB vmbo-mbo.

De NVS-NVL is de onderwijsvereniging (+/- 2100 leden) voor alle begeleiders in het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Onze kerntaken zijn het positioneren en professionaliseren van decanen, mentoren, leerlingbegeleiders en zorgcoördinatoren, met als doel leerlingen zo goed mogelijk te begeleiden naar hun optimale toekomst. Wij zien leren leren en leren kiezen als twee kanten van dezelfde medaille en daarom staan wij als vereniging voor een integrale benadering van begeleiding. Daarbinnen speelt Loopbaanoriëntatie en- begeleiding (LOB) een belangrijke rol.

In verband met uitbreiding van uren zijn wij voor het schooljaar 2017-2018 zijn op zoek naar een

                 Beleidsmedewerker LOB vmbo-mbo

voor 0.28 FTE (die uitsluitend kan worden ingevuld via de GOVAK regeling).

Omschrijving

Als beleidsmedewerker LOB vmbo-mbo zijn je belangrijkste inhoudelijke doelen het versterken van het belang van LOB in het onderwijs, het verbeteren van de kwaliteit van LOB op scholen en de verbetering van de aansluiting (doorlopende leerlijn) tussen vmbo en mbo. Dit doe je door aanspreekpunt te zijn voor onze leden in het vmbo en mbo, door als bruggenbouwer te fungeren tussen de vereniging en het bredere onderwijsveld en door je expertise in de vereniging te verankeren.

Tot jouw taken behoren:

 • het signaleren van kansen, aanknopingspunten, problemen en bedreigingen bij LOB(’ers) in vmbo en mbo,
 • het rapporteren daarover en het vertalen daarvan naar verenigingsbeleid en concrete plannen en activiteiten voor leden;
 • het werven, coördineren en motiveren van Ambassadeurs om jou en de vereniging te ondersteunen bij de genoemde dolen;
 • het onderhouden van een kennisnetwerk;
 • ingaan op of beantwoorden aan vragen/verzoeken die vanuit leden en andere stakeholders bij de vereniging terecht komen;
 • bijdragen aan de informatievoorzieningsfunctie van de vereniging door input aan te leveren voor de nieuwsbrief, de website en Bij de Les.

 • Profiel

  Jij bent goed op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom LOB in de context van zowel het vmbo als het mbo en hebt bij voorkeur ervaring met LOB in beide schoolsoorten. Je hebt een visie op LOB en de aansluiting / doorstroom tussen vmbo en mbo, die de schoolpraktijk overstijgt. Je gedijt goed bij de combinatie ‘bureauwerk’ en netwerk. Je bent proactief, zelfstandig, gestructureerd, kunt goed organiseren en vindt het leuk om te netwerken.

  Idealiter ben je voor 0.28 fte (ongeveer 1,5 dag) per week beschikbaar, waarvan je minimaal een halve woensdag per week op het Bureau van de NVS-NVL in Utrecht kunt zijn.

  Plaats in de organisatie

  De NVS-NVL beschikt over een bureau, waar strategie, inhoud, uitvoering en ondersteuning samenkomen. Het bureau is gevestigd in Utrecht en bestaat uit negen personen: een administratief medewerker, een financieel medewerker, een medewerker organisatie en communicatie, een communicatieadviseur, een academie-coördinator, een beleidsmedewerker LOB vmbo-mbo, een beleidsmedewerker LOB havo-vwo, een beleidsmedewerker Leerlingondersteuning en een directeur.

  Omdat iedereen parttime werkt is de woensdag de vaste gezamenlijke dag. Om het bureau heen en in het land heeft de vereniging een flexibele schil van ambassadeurs, experts, redactieleden en trainers.

  Wat bieden wij?

  Een boeiende functie in een bloeiende organisatie, waarin jij de kans krijgt het belang en de kwaliteit van LOB landelijk te vergroten, kennis en ervaring op te doen buiten de school en een groot netwerk op te bouwen.

  De beleidsmedewerkers worden door middel van de GOVAK-regeling vrijgemaakt voor 0.28 FTE. Hierbij blijf jij in dienst bij je school en worden aan de school vervangingskosten betaald volgens een door ons vastgesteld bedrag per verlofeenheid. Jouw salaris en aanstelling blijven hetzelfde. Vanuit de COA-VO (artikel 16.5) zijn scholen in principe verplicht mee te werken aan deze regeling, maar het is belangrijk dit vooraf goed met je school te overleggen.

  Je gaat de verbintenis voor het schooljaar 2017-2018, met intentie tot verlenging, waarbij tijdig zal worden geëvalueerd of continuering tot de mogelijkheden behoort (van beide kanten).

  Meer informatie

  Voor meer informatie over de vereniging kijk je op: www.nvs-nvl.nl. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met directeur Tessa Leonhard via bureau@nvs-nvl.nl of 030-2543929.

  Solliciteren?

  Stuur je motivatiebrief en CV uiterlijk 1 oktober a.s. aan T. (Tessa) Leonhard, directeur van de NVS-NVL, via bureau@nvs-nvl.nl. De eerste gesprekken worden gepland in de week van 9 oktober. De functie start zo snel als mogelijk is.