Nieuws

 • 24 februari 2021

  Veelgestelde vragen en antwoorden over de voorgenomen fusie van de NVS-NVL met de VvSL vind je op deze pagina. Alle antwoorden zijn onder voorbehoud van vaststelling van de statuten en het huishoudelijk reglement van de nieuwe vereniging door beide verenigingen op 25 maart aanstaande. 

 • 19 februari 2021

  Op 17 februari presenteerden de ministers van OCW, Arie Slob en Ingrid van Engelshoven, het Nationaal Programma Onderwijs. Het plan beschrijft hoe er de komende 2,5 jaar 8,5 miljard extra in alle sectoren van het onderwijs geïnvesteerd zal worden, om leerlingen en studenten in deze coronacrisis te helpen en hen alle kansen op volwaardig onderwijs en een goede toekomst te bieden. Via de FvOv heeft de NVS-NVL mogen meelezen met het programma.

 • 15 februari 2021

  Vanwege de coronacrisis hebben leerlingen in 2021 ruimere mogelijkheden gekregen om het eindexamen af te leggen. Het tweede tijdvak voor het centraal examen wordt verlengd naar 10 dagen, waarmee leerlingen het centraal examen kunnen spreiden over langere tijd. 

 • 10 februari 2021

  Het havoplatform heeft een brochure over het praktijkgericht vak op de havo gepubliceerd: HavoP. Op de congressen van het havoplatform was er belangstelling voor een praktijkgericht vak op het havo. Vierentwintig scholen hebben zich na een oproep op het congres verenigd in een leernetwerk om na te denken over een praktijkgericht vak.

 • 08 februari 2021

  In januari werden de wegwijzer Arbeidsmarktinformatie & LOB en het onderzoek naar de arbeidsmarktpositie van mbo-opleidingen gepubliceerd. De wegwijzer is voor onderwijsprofessionals in het vo, mbo, hbo en wo die arbeidsmarktinformatie willen integreren in de loopbaanontwikkeling van de jongeren.

 • 28 januari 2021

  Aankomend studenten die willen beginnen aan een beroepsopleiding in het mbo moeten zich uiterlijk 1 mei aanmelden. De jaarlijkse aanmelding van 1 april wordt dus met een maand uitgesteld.

 • 27 januari 2021

  Medio januari is op initiatief van de NVS-NVL een overleg georganiseerd met verschillende partijen die betrokken zijn bij de Voorziening Vroegtijdig Aanmelden (VVA). Het ministerie, de raden en kennisnet werden vertegenwoordigd en er waren onder meer schoolleiders, doorstroomcoördinatoren en decanen aanwezig.

NVS-NVL

mariahoek klein

Het bureau van NVS-NVL is gevestigd aan:

 

Mariahoek 16-17 
3511 LG Utrecht
Tel: 030-7609760

 

E-mail: bureau@nvs-nvl.nl

 

Openingstijden bureau NVS-NVL:
Maandag t/m donderdag: 09.00 tot 16.30 uur.

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van nieuws en actualiteiten door middel van onze nieuwsbrief.

 

Abonnee worden?

 BDL Cover juni2015 klein
Ontvang het magazine Bij de Les zes keer per jaar.

 

Word vandaag nog abonnee.