Van vmbo-tl/-gl naar de havo en van de havo naar het vwo

Tot 28 december kan er nog gereageerd worden op het besluit ‘gelijke kans op doorstroom’ via een internetconsultatie van de overheid. In dit artikel een eerste reactie van de NVS-NVL en de VvSL. Een formele reactie volgt.

Lees meer...

Op 13 februari geeft Jannet Vaessen, directeur-bestuurder van WOMEN Inc., een workshop op het LOB Congres 2020. In editie 8 van Bij de Les 2017 sprak zij in een interview over hokjesdenken en inclusiviteit in het onderwijs. Voor Vaessen staat het ultieme potentieel van het kind voorop. Na dat interview was het haar eigen verzoek om alle decanen van Nederland te mogen toespreken. En waar kan dat beter dan op het LOB Congres 2020?

Lees meer...

Kinderen met een aandoening, ziekte of beperking moeten zich optimaal kunnen ontwikkelen. Daarom wordt op dit moment gewerkt aan een betere aansluiting tussen onderwijs en zorg.

Lees meer...

Op 18 november vond de Dag van het MBO plaats. De dag werd afgesloten met het Ambassadeursgala waar awards zijn uitgereikt aan o.a. de Landelijke Ambassadeur mbo 2019.

Lees meer...

Het onderwijs in Nederland heeft meer helden voor de klas nodig. Door de campagne ‘Helden voor de klas’ worden leerlingen in de bovenbouw van havo en vwo en studenten geënthousiasmeerd voor het leraarschap.

Lees meer...

Een dezer dagen overleed Leo Sanders, decaan en voormalig hoofdredacteur van Decanoloog, de voorganger van ons vakblad Bij de Les. Sanders werd door collega's ook wel 'de superdecaan van Nederland' genoemd. In dit artikel blikt collega Henk Pere terug op zijn betekenisvolle bijdragen aan het schooldecanaat.

Lees meer...

Gisteren vond de Dag voor de Leerlingondersteuning – voorheen de Dag voor de Zorgcoördinator – plaats in De Munt in Utrecht. Vanuit het thema ‘Wie breng jij in beweging?’ werden deelnemers geprikkeld om na te denken over hun eigen bijdrage aan de ondersteuning van leerlingen en studenten op het mbo. Als begeleider maak jij dagelijks het verschil. Met het congres willen we dit andermaal onderstrepen.

Lees meer...

Op 11 december organiseren wij onze tweejaarlijkse ledenraadvergadering. Naast de vergadering over de koers van de NVS-NVL gaan we aan de slag met onze coaching- en trainingsvaardigheden: coach Marjolein van Breda werkt met de aanwezigen aan opbouwend communiceren en besteedt aandacht aan diverse coaching-methoden. Wees welkom en laat je inspireren!

Lees meer...

Op zoek naar wie je wil zijn in de wereld van morgen, maar kom je er als decaan, loopbaancoach, mentor of LOB’er niet uit met een dilemma van vandaag? Ben je bijvoorbeeld benieuwd of het aantal uren dat je voor je functie krijgt wel voldoende is; dat dit aan de richtlijn voldoet? Heb je hulp nodig om je leidinggevenden te overtuigen van jouw bijzonder sterke plannen rondom het beleid op LOB? Kom naar ons LOB Café tijdens het LOB Congres 2020!

Lees meer...