Inge Kirsten: aanspreekpunt vmbo-mbo

LOB vmbo mbo Inge Kirsten

Heeft u vragen over loopbaan oriëntatie en -begeleiding (LOB) op het vmbo of mbo? Als decaan, SLB'er, mentor of als ouder? Inge reageert snel en adequaat. Mail haar op i.kirsten@nvs-nvl.nl!

Hieronder stellen wij deze beleidsmedewerker kort aan u voor.

Werkt als: Decaan / projectleider keuzevak MBO / Toptraject Flevoland

Werkzaam bij: Buitenhoutcollege Almere

Achtergrond:
Inge heeft ruim 17 jaar ervaring met loopbaanbegeleiding als decaan, trainer en loopbaancoach. Daarnaast is zij LOB Beleidsmedewerker vmbo-mbo en online LOB-coach van de NVS-NVL. In 2014 werd ze geridderd in de ‘Orde van LOB’ als ambassadeur van loopbaangericht onderwijs, door de VO-Raad. Daarnaast is ze in 2010 onderscheiden met ‘de Johan van der Sanden erepenning’ door de Stichting Platforms Vmbo voor haar verdiensten voor het vmbo.

Over het belang van haar expertise: 
‘Ik zie loopbaanleren als een middel om de leerling centraal te zetten in de driehoek ouders, school en maatschappij. Dit geeft een leerling de basis om de juiste keuzes te maken in zijn of haar loopbaan en eigenaar te worden van zijn of haar eigen keuzeproces. Dit betekent voor de school dat er daad en draagkracht moet zijn t.a.v. het ontwikkelen van een loopbaangerichte leeromgeving waarin het loopbaanproces van de leerling centraal staat. Daarvoor moet er een visie op LOB zijn en aan de hand van deze visie zal er een helder en goed doordacht LOB-beleid neergezet moeten worden. Daaraan kan iedereen zich binnen de school conformeren en verantwoordelijk voelen.’