Gadgets om ouders te betrekken bij LOB

Ouders spelen een belangrijke rol in de loopbaanoriëntatie van leerlingen. Hoe kan je als school ouders betrekken bij LOB? Hoe help je ouders bij het voeren van een reflectiegesprek met hun kind? Hoe bespreek je interesses en eigenschappen? Passen die ook bij de (beoogde) sector- of studiekeuze? Het project Stimulering LOB heeft vier handige gadgets ontworpen voor in de klas en aan de keukentafel.

download

Met behulp van een placemat, verjaardagskalender, dobbelsteen en boekenleggers kunnen leerlingen en kinderen ontdekken waar ze staan en wat de volgende stap zou kunnen zijn. Download en print onderstaand de vrolijke gadgets om het gesprek met leerling en/of kind aan te gaan! 

Your-place-to-be-mat: een placemat met diverse vragen en het reflectie recept.

Vier boekenleggers met uitleg over netwerken en een visitekaartje: Meet jij het al? / Welke stap ga jij nu zetten? / Wat is jouw droom? / Wat is jouw verhaal.

Een kwaliteiten dobbelsteen om een gesprek te voeren met je kind / leerling: enkele vragen zijn: Wat zeggen anderen dat je goed kan? Wat vond je moeilijk vandaag? Waar ben je trots op vandaag? etc.

Een Lobke verjaardagkalender:  "Met mij ben je mooi jarig" met op elke maand diverse mogelijkheden en werkwijze hoe LOB thuis in de praktijk te brengen.