12. Carrousel: Loopbaanspelen 2.0

Middagprogramma

Wie wil jij zijn? Welke kwaliteiten wil je uitdragen? Wat helpt de Young Professionals van morgen om zichzelf te profileren in de studie, het beroep en op de arbeidsmarkt? Maak kennis met Loopbaanspelen 2.0 en ervaar het. Door middel van opdrachten laten we je jouw sterke kanten ontdekken en ontwikkelen, ervaar je een laagdrempelige manier om te (leren)reflecteren en maak je kennis met diverse opdrachten om je (leerlingen) stil te laten staan bij de meest voorkomende loopbaanvragen: wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik?

Loopbaanspelen 2.0 is (deels) gebaseerd op een theorie uit de positieve psychologie. Sinds het ontstaan van de positieve psychologiestroming, wordt er nadruk gelegd op het versterken van dat waarin je goed bent. Uit onderzoek is gebleken dat als je je sterke kanten kent en (door)ontwikkelt, je gelukkiger en succesvoller bent. Tijdens de workshop behandelen we een aantal werkvormen in de groep. We gaan actief aan de slag en zullen leren door het ervaren. Doel is uiteindelijk om dit ook in te kunnen zetten als decaan bij je mentoren, maar ook als mentor of slb’er bij leerlingen.14. De eerste lijn van LOB en de integrale leerlingbegeleiding in positie

Na het volgen van deze workshop hebben de deelnemers een heel arsenaal aan tips, suggesties, kennis en voorbeelden om de kwaliteit van het mentoraat in de eerste lijn te verbeteren. Niet alleen op inhoudelijk gebied maar ook samen met het nodige enthousiasme om er in de eigen praktijk gelijk mee aan de slag te gaan.

Wat heb je nodig om ervoor te zorgen dat jouw leerlingen de begeleiding krijgen die zij verdienen? Hoe zorg je voor beter beleid en daardoor ook gerichte professionalisering en betrokkenheid? Wanneer begeleiders weten hoe een loopbaangerichte leeromgeving eruitziet en wanneer ze leren hoe ze daar vorm aan kunnen geven, dan zal het enthousiasme net zo hard mee groeien. Met als gevolg dat dit ook positieve effecten heeft op de motivatie en eigenaarschap van de leerling en op de betrokkenheid van de ouders. Geef de integrale leerlingbegeleiding de aandacht die het verdient. Alles wat je aandacht geeft groeit en dat geldt zeker ook voor het mentoraat.


Doelgroep

Vso/vmbo/havo/vwo/mbo

Werkvorm

Workshop

Workshopgevers

Lotte Leukenhaus, Meike Oosterwegel, Sanne Lukassen

 

Aanmelden