03. Toptraject

Ochtendprogramma

In deze workshop neemt Inge Kirsten je graag mee om een succesvol toptraject binnen jouw stad/ regio neer te zetten. Wat zijn de do’s en wat zijn de don’t? Op welke manier creëer je draagvlak? En wat heb je nodig om dit traject succesvol neer te zetten?

Het toptraject is een doorgaand leertraject voor ambitieuze en praktisch ingestelde vmbo’ers die via het mbo een hbo diploma willen halen. Een flink aantal scholen in het VO, MBO en HBO werken samen om ervoor te zorgen dat zij op de juiste plek zitten en optimaal gebruik maken van hun talenten. Door het toptraject te volgen vanaf het vmbo weten leerlingen waar ze aan toe zijn als ze starten met een vervolgopleiding. En dat zorgt voor meer kans op slagen.

Goed voorbereid zijn is het halve werk. Het toptraject daagt uit: gaat dieper in op de lesstof, ontwikkelt zelfstandigheid. Daarnaast maken leerlingen kennis met verschillende mbo en hbo opleidingen. In deze workshop wordt uitgebreid uitgelegd wat het toptraject inhoudt en hoe je dit kunt in zetten als LOB’er.


 

Doelgroep

 Vmbo TL/GL

Werkvorm

Workshop / lezing

Workshopgever

Inge Kirsten

 

Aanmelden