LOB in het vernieuwde vmbo

leerling meisje 2

De vernieuwing van het vmbo is met ingang van 2016 van start gegaan. Onderdeel van deze vernieuwing is de daadwerkelijke integratie van LOB in het kerndeel van de profiel- en keuzevakken van de nieuwe examenprogramma’s. De cursus ‘LOB in het vernieuwde vmbo’ speelt direct in op deze uitdaging. 

De dag bestaat uit verdieping en toepassing van de ‘Handreiking LOB’ voor de nieuwe profielen. Samen met collega decanen creëert u aan de hand van de LOB routekaart een loopbaanleeromgeving waarin de leerling eigenaar wordt van zijn eigen loopbaanproces. De routekaart is opgebouwd uit de onderdelen: 'Waarom': waarom doen we wat we doen, visie en beleid, 'Hoe': wat is er nodig om onze doelen te bereiken? en ‘Wat'; met welke activiteiten gaan we ons doel bereiken? De LOB routekaart is onderdeel van het programma ‘Versterking op LOB’ van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (www.aandeslagmetLOB.nl).

Doelgroep

Decanen en LOB-coördinatoren uit het vmbo met minimaal 1 jaar ervaring. Daarnaast is LOB op school in het begin van ontwikkeling. 

Data

  • 18 mei 2017

Tijd

10.00 - 16.00 uur

Locatie

Wageningen

Prijs

€ 270,- voor leden
€ 380,- voor niet-leden

Dit bedrag is inclusief koffie, thee, lunches en een waardevolle syllabus. De betaling van deze kosten voldoet u na ontvangst van de factuur.

Algemene voorwaarden

Lees hier de algemene inschrijvingsvoorwaarden voor cursussen en trainingen.

Aanmelden

Klik hier om u aan te melden.

 

Contact

Bureau NVS-NVL

Mauritsstraat 100
3583 HW Utrecht
tel: 030-2543929
bureau[at]nvs-nvl.nl

Openingstijden bureau NVS-NVL 
Maandag t/m donderdag: 09.00 tot 16.45 uur. 

Neem contact met ons op

Bij de Les

Back to top