Online introductiemodule 'Kennismaking met LOB'

Kennismaking met LOB logo webformaatDeze gratis online module laat beginnende decanen in het voortgezet onderwijs kennismaken met LOB en geeft antwoord op vragen als: wat is LOB eigenlijk? Wat zijn loopbaancompetenties? Wat is de rol en positie van het decanaat? En hoe kan ik zelf concreet aan de slag met LOB? 

Een startende decaan komt er in de praktijk vaak niet aan toe om uitgebreid over deze vragen na te denken, maar ze zijn wel heel belangrijk. De nieuwe module helpt de startende decaan opweg!

De module bestaat uit theorie, voorbeelden uit de praktijk, instructiefilmpjes en opdrachten. De verschillende onderdelen werken toe naar een eindopdracht: een LOB-jaarplanning voor de eigen school. De module is gratis en vrij toegankelijk voor iedereen via: www.spons.nl/kennismakingmetlob 

De ontwikkeling van de introductiemodule 'Kennismaking met LOB' is is ontwikkeld door de VvSL en NVS-NVL  en mogelijk gemaakt door het project Stimulering LOB van de VO-raad.

Opstap naar de Online Leergang LOB

'Kennismaking met LOB' is ontwikkeld als opstap naar de Online Leergang LOB, een leergang van 8 modules die zich echt richt op LOB-beleid en toewerkt naar een integraal plan van aanpak voor de hele school: www.spons.nl/onlineleerganglob 

De Online Leergang LOB is ontwikkeld binnen het project Stimulering LOB van de VO-raad en begin 2015 overgenomen door de beide decanenverenigingen. De leergang is eveneens gratis en vrij toegankelijk, maar het is ook mogelijk om de leergang als cursus te volgen, waarbij de deelnemer een persoonlijke coach krijgt toegewezen en kan leren van medecursisten. Meer informatie hierover vindt u hier. 

Logo VvSL NVS NVL 2016 web

Contact

Bureau NVS-NVL

Mauritsstraat 100
3583 HW Utrecht
tel: 030-2543929
bureau[at]nvs-nvl.nl

Openingstijden bureau NVS-NVL 
Maandag t/m donderdag: 09.00 tot 16.45 uur. 

Neem contact met ons op

Bij de Les

Back to top