LOB-congres 2017 - Oplossing gezocht!

NVS NVL Banner LOB Oplossing Gezocht NOV2016 940x330

Voor decanen, loopbaanbegeleiders, LOB-coördinatoren én hun schoolleiders!

Dit jaar is het thema van ons jaarlijkse LOB-congres niet Aansluiting Gezocht, maar Oplossing Gezocht. In 25 workshops wordt een antwoord gezocht op actuele vragen en dilemma’s van decanen én van hun schoolleiders. Ze hebben beiden een duidelijke rol bij het ontwikkelen en borgen van LOB-beleid binnen de school. Daarom vragen we decanen nadrukkelijk om hun schoolleider mee te nemen.

Vragen voor decanen, loopbaanbegeleiders, LOB-coördinatoren zijn er in overvloed. Hoe kun je het profielwerkstuk bijvoorbeeld inzetten voor LOB? Hoe zorg ik ervoor dat iedereen in de school zich verantwoordelijk voelt voor het loopbaanproces van de leerling? Hoe kom ik erachter of iemand die gekwalificeerd is voor een opleiding ook daadwerkelijk bij die opleiding past? 

Maar we stellen tijdens Oplossing Gezocht ook vragen die voor schoolleiders relevant zijn: Waar letten de onderwijsinspecteurs vanaf augustus 2017 op als het gaat om LOB? Hoe gaan Onderwijs2032 en LOB samen? Hoe kunnen decanen en schoolleiding samen een integraal LOB-plan maken? Deze laatste workshop wordt verzorgd door Dirk Speelman, voorzitter van het bestuur van de NVS-NVL en zelf schoolbestuurder.

Sandra van Aalderen geeft de hoofdlezing. Zij is  auteur van ‘Kijken in het brein, mythen en mogelijkheden’. De titel van haar lezing is ‘Set Your Mind! Hoe impliciete overtuigingen over intelligentie de motivatie van leerlingen beïnvloedt’.

Leden betalen €110 en niet-leden €140. We willen schoolleiders stimuleren om met de decaan van hun school mee te gaan naar het LOB-congres. Daarom krijgen schoolleiders korting bij dit congres en betalen zij de ledenprijs: €110.

Nog geen lid? Als u besluit nu lid te worden maakt u de vereniging die zich inspant om LOB nog beter op de kaart te zetten sterker. Wij participeren in het proces om tot landelijke normen te komen waaraan loopbaanbegeleiding, studievoorlichting en studiekeuzeactiviteiten minimaal moeten voldoen. Als nieuw lid betaalt u €200. Voor €200 gaat u naar het congres en krijgt u 50% korting op uw eerste jaar lidmaatschap bij de NVS-NVL.

Contact

Bureau NVS-NVL

Mauritsstraat 100
3583 HW Utrecht
tel: 030-2543929
bureau[at]nvs-nvl.nl

Openingstijden bureau NVS-NVL 
Maandag t/m donderdag: 09.00 tot 16.45 uur. 

Neem contact met ons op

Bij de Les

Back to top