Congressen

NVS NVL Banner LOB Oplossing Gezocht NOV2016 940x330

Voor decanen, loopbaanbegeleiders, LOB-coördinatoren én hun schoolleiders!

Dit jaar is het thema van ons jaarlijkse LOB-congres niet Aansluiting Gezocht, maar Oplossing Gezocht. In 25 workshops wordt een antwoord gezocht op actuele vragen en dilemma’s van decanen én van hun schoolleiders. Ze hebben beiden een duidelijke rol bij het ontwikkelen en borgen van LOB-beleid binnen de school. Daarom vragen we decanen nadrukkelijk om hun schoolleider mee te nemen.

NVS NVL Banner Dag van de Zorgcoordinator JUN2016 V2 940x330 2Op donderdag 17 november a.s. komen alle zorgcoördinatoren, ondersteuningcoördinatoren en leerlingbegeleiders bij elkaar in Fort Voordorp om zich te buigen over het thema: de regie, bij wie?

Signaleren, registreren, organiseren, coachen, aansturen, communiceren, doorpakken, creëren; het zijn allemaal vaardigheden die we steeds opnieuw inzetten voor onze leerling of student. Terwijl wij zo hard werken en het goed proberen te regelen lijkt het soms of de leerling of student zelf niet in beweging komt. Herken je dat?

Zowel binnen als buiten het onderwijs is een ontwikkeling gaande waarbij steeds meer de regie bij de leerling of student komt te liggen. Meer regie voor de leerling of student heeft gevolgen voor het dagelijkse werk van de zorgcoördinator. Maar hoe geef je dit handen en voeten?

Door middel van lezingen en workshops vinden tijdens de Dag van de Zorgcoördinator antwoorden op vragen als:

  • Hoe zorg je er voor dat de leerling of student zelf eigenaar wordt van zijn ontwikkelingsproces?
  • En is dat voor elke leerling of student mogelijk of wenselijk?
  • Hoe verhoudt dit zich ten opzichte van de zorgplicht?
  • Welke invloed heeft deze manier van werken op de zorgstructuur?
  • Wat is je rol als zorgcoördinator als het gaat om de regie?

 

Aanmelden kan nu via de website www.dagvandezorgcoordinator.nl

 

Foto NVS NVL stand webformaatNa de jubileumeditie van vorig jaar was er dit jaar weer een ‘gewoon’ LOB-congres van de NVS-NVL. Het thema was Aansluiting gezocht. Aansluiting tussen voortgezet onderwijs en vervolgonderwijs, aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt, maar ook aansluiting tussen de decaan en de mentoren en de scholier en de begeleider. Op donderdag 4 februari 2016 verzamelden ruim 225 deelnemers zich op Wageningen University voor een dag vol inspiratie en praktische informatie.

Banner webformaatLOB is zo veelomvattend dat het al lang niet meer alleen een taak van de decaan is. Aansluiting gezocht 2016 gaat over aansluiting tussen voortgezet onderwijs en vervolgonderwijs, aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt, maar ook over aansluiting tussen de decaan en mentoren, de eerste en tweede lijn. LOB doen we samen op 4 februari 2016!

congresDe NVS-NVL organiseert jaarlijks enkele congressen, die een inspiratiebron zijn voor onze doelgroepen. Zo wordt in november altijd de Dag van de Zorgcoördinator gehouden en vindt in het voorjaar altijd een congres voor decanen plaats.

NVS NVL Banner Congres JAN defOp 29 april 1965 is de Nederlandse Vereniging van Schooldecanenopgericht. In 2004 volgde de fusie met de Nederlandse vereniging vanleerlingbegeleiders. Daarmee werd de NVS-NVL de rechtsopvolger van de in 1965 opgerichte vereniging van schooldecanen. Op 9 april 2015 vieren wij het 50 jarig bestaan van de vereniging met een jubileumcongres met het oog op morgen.

inetBanner NVSNVL

 

 

 

 

 

 

Steeds meer krijgen we in het onderwijs te maken met verschillen. Verschillen tussen leerlingen, verschillen tussen teams, verschillen tussen teamleden. Het thema van de Dag van de Zorgcoördinator is dan ook: 

Kansrijk verschillend, omgaan met verscheidenheid in het onderwijs.

  • Hoe ga je goed om met deze verschillen in het onderwijs?
  • Wat vraagt dit van je team, van de organisatie van je onderwijs, van je ondersteuningsstructuur, van jezelf als zorgcoördinator?
  • Hoe zorg je ervoor dat de verschillen geen probleem worden?
  • Hoe maak je van een verschil een kans?


Allemaal vragen waarop we op tijdens de Dag van de Zorgcoördinator op woensdag 18 november antwoord hopen te krijgen in de Rijtuigenloods te Amersfoort!

Bekijk www.dagvandezorgcoordinator.nl voor meer informatie en het programma!

Aanmelden kan vanaf 1 september.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van nieuws en actualiteiten door middel van onze nieuwsbrief.

Contact

Bureau NVS-NVL

Mauritsstraat 100
3583 HW Utrecht
tel: 030-2543929
bureau[at]nvs-nvl.nl

Openingstijden bureau NVS-NVL 
Maandag t/m donderdag: 09.00 tot 16.45 uur. 

Neem contact met ons op

Bij de Les

Back to top