Nieuws

 • 11 december 2018

  De NVS-NVL zet zich al decennia in voor goede begeleiding in het vo en mbo. Het aantal mbo-leden binnen de NVS-NVL is niettemin ondervertegenwoordigd. Beleidsmedewerker LOB Sandra Mors ziet het als een speerpunt om de meerwaarde van onze vereniging voor mbo’ers te verbeteren. Daarom heeft zij een in de eerste helft van 2018 een enquête uitgezet onder LOB’ers in het mbo. In dit artikel haar resultaten en bevindingen.

 • 03 december 2018

  Een speciale Sinterklaascolumn van Nederlands favoriete SLB'er: Sabrina Blom. Ze straalt zoveel passie uit voor het onderwijs en dat ook nog eens op rijm: voor deze column vallen we welhaast in katzwijm. Lees dus maar snel, het is een warme aanbeveling (maar geen bevel).

 • 30 november 2018

  Waar passend onderwijs nogal eens in een negatief frame wordt geplaatst, bewezen 150 zorg- en ondersteuningscoördinatoren gisteren tijdens een uitverkochte Dag van de Zorgcoördinator dat met hun positieve grondhouding meer bereikt kan worden voor leerlingen.

 • 28 november 2018

  Iedereen lijkt het er over eens te zijn dat mbo-studenten het niet goed doen op het hbo. Maar hoeveel mbo-studenten stromen er eigenlijk het hbo in en hoeveel vallen er uit? Researchned heeft een samenvattend boekje van het onderzoek 'Verbeterde aansluiting mbo-hbo. Wat werkt?' gemaakt.

 • 28 november 2018

  Er wordt veel van LOB’ers verwacht, ook al lijkt het erop dat er steeds minder tijd en middelen voor goede begeleiding vrijkomen. Decaan Simone Slagboom geeft in deze blog enkele adviezen voor decanen die met een onsje minder toch meer willen bereiken.

 • 27 november 2018

  Ter vervanging van de huidige penningsmeester, die zijn drie termijnen van drie jaar heeft voltooid, zoekt de NVS-NVL met ingang van 1 juni 2019 een bestuurslid met financiële portefeuille. Lees meer en solliciteer!

 • 14 november 2018

  De definitieve teksten voor de cao mbo 2018-2020 zijn af en staan gepubliceerd op de website van de Federatie van Onderwijsvakorganisaties (FvOV). 

NVS-NVL

mariahoek klein

Het bureau van NVS-NVL is gevestigd aan:

 

Mariahoek 16-17 
3511 LG Utrecht
Tel: 030-7609760

 

E-mail: bureau@nvs-nvl.nl

 

Openingstijden bureau NVS-NVL:
Maandag t/m donderdag: 09.00 tot 16.30 uur.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van nieuws en actualiteiten door middel van onze nieuwsbrief.

Abonnee worden?

 BDL Cover juni2015 klein
Ontvang het magazine Bij de Les 8 keer per jaar.

Word vandaag nog abonnee.