Nieuws

 • 22 januari 2020

  Op 21 januari 2020 presenteerden vertegenwoordigers van leerlingen, studenten, docenten, onderwijsondersteuners, schoolleiders, onderwijsbesturen en kinderopvangorganisaties het discussiestuk ‘Toekomst van ons onderwijs’. Met het stuk willen de organisaties een brede dialoog starten over aanpassingen en vernieuwingen die nodig zijn om de uitdagingen in het onderwijs op de lange termijn het hoofd te bieden.

 • 17 januari 2020

  De NVS-NVL en VvSL hebben hun standpunt ten aanzien van het vervolg van Curriculum.nu uiteengezet in een position paper. Zij pleiten daarin voor een ontwikkelteam voor LOB, dat kan dienen als vliegwiel voor de implementatie van LOB in de vervolgfasen van Curriculum.nu. 

 • 08 januari 2020

  De Tweede Kamer heeft in juni 2020 de Evaluatie Passend Onderwijs gepland. In voorbereiding daarop wordt er volop met het veld geëvalueerd. Leden van de NVS-NVL worden gevraagd om mee te denken en te praten, aan tafel met OCW. Lees hier hoe je je aanmeldt.

 • 08 januari 2020

  Dagelijks verbaast onze columnist Sabrina Blom zich over de verhalen van haar studenten. Soms doen ze haar mond openslaan van verbazing en soms laten ze de rillingen over haar lijf lopen. In haar eerste column van 2020 staat ze stil bij zulke verhalen: 'Een student vertelde dat ze een crush had op haar gymleraar. Als hij gymoefeningen voordeed, werden al zijn spieren en aderen zichtbaar.'​

 • 07 januari 2020

  Onze beleidsmedewerker Sandra Mors reageert op de beleidsreactie die minister Van Engelshoven op 20 december naar de Tweede Kamer stuurde, naar aanleiding van een onderzoek naar de kenmerken en motieven van mbo-studenten in economisch-administratieve opleidingen. Mors: 'Goede invulling van LOB draagt niet alleen bij aan persoonsontwikkeling van jongeren, maar ook aan het verminderen van kansenongelijkheid en aan onnodig schooluitval en switchen van opleiding.'

 • 04 december 2019

  Van vmbo-tl/-gl naar de havo en van de havo naar het vwo

  Tot 28 december kan er nog gereageerd worden op het besluit ‘gelijke kans op doorstroom’ via een internetconsultatie van de overheid. In dit artikel een eerste reactie van de NVS-NVL en de VvSL. Een formele reactie volgt.

 • 04 december 2019

  In het wetsvoorstel 'doorlopende leerroutes vmbo-mbo' staat beschreven dat een vmbo- en mbo-instelling samen doorlopende leerroutes mogen aanbieden. In het kader van loopbaanleren zien wij hierin veel voordeel.

NVS-NVL

mariahoek klein

Het bureau van NVS-NVL is gevestigd aan:

 

Mariahoek 16-17 
3511 LG Utrecht
Tel: 030-7609760

 

E-mail: bureau@nvs-nvl.nl

 

Openingstijden bureau NVS-NVL:
Maandag t/m donderdag: 09.00 tot 16.30 uur.

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van nieuws en actualiteiten door middel van onze nieuwsbrief.

 

Abonnee worden?

 BDL Cover juni2015 klein
Ontvang het magazine Bij de Les 8 keer per jaar.

 

Word vandaag nog abonnee.