7 items tagged "Studiekeuzecheck"

 • [Blog] Leerloopbaanproblemen en -oplossingen

  leerling onderbouw all the bestDe afgelopen maand verschenen er in de media weer verontrustende berichten over de leerloopbaan van onze leerlingen. Daarom hier de uitdagingen èn de oplossingen op een rijtje.

 • [Blog] Studiekeuzecheck en toetsencircus

  Meiden bovenbouwHet schooljaar zit er alweer bijna op, de examenresultaten zijn binnen en we richten de blik alweer op het komend jaar. Hoe zal het onze eindexamen leerlingen vergaan?

 • [Blog] Studiekeuzecheck of studiekeuzeactiviteit?

  CollegezaalOp woensdag 11 juni mocht ik het ‘matching event’ voor het vak biologie aan de UvA mee te maken.

  De aankomende studenten hadden ter voorbereiding  studiemateriaal en een schrijfopdracht thuisgestuurd gekregen, die men van tevoren moest inleveren. Het programma zelf bestond uit een twee uur durend practicum, waarbij de deelnemers middels twee opdrachten kennis maakten met het wetenschappelijk onderzoek aan de relatie tussen een ziekteverwekkende schimmel en de tomatenplant. De grote vraag: hoe en waar dringt de schimmel de plant binnen en welke afweermechanismen stelt de plant hier tegenover? Het practicum werd begeleid door 3ejaarsstudenten waaraan  de deelnemers ook vragen over de studie konden stellen.

 • Bussemaker geeft tips aan aankomende studenten

  Jet Bussemaker minister van Onderwijs Cultuur en Wetenschappen. Foto door De Beeldredaktie - Martin HoogeboomAlle 155.712 leerlingen die dit schooljaar examen doen voor havo, vwo en mbo-4 kunnen de komende dagen een brief van Minister Bussemaker in de bus verwachten. In deze brief geeft Bussemaker tips over een goede studiekeuze. Daarnaast adviseert zij deze aankomende studenten goed na te denken over hoe zij hun studie gaan betalen, aangezien de basisbeurs volgend jaar wordt vervangen door een leenstelsel.

 • Studiekeuzecheck: de eerste ervaringen van havo/vwo-decanen

  logo project stimulering lobSinds 2014 zijn studenten verplicht om een studiekeuzecheck te doen wanneer de instelling dat aan ze vraagt. Omgekeerd moeten hogescholen en universiteiten een studiekeuzecheck aanbieden wanneer studenten daarom vragen. De studiekeuzecheck moet helpen om erachter te komen of een opleiding daadwerkelijk bij de (toekomstige) student past.

 • Vaak spijt na opleiding met slechte arbeidsmarktpositie

  Student laptop buiten kijkt bedenkelijk Working Outside CollegeDegrees360 cc flickr1 op de 5 schoolverlaters heeft spijt van zijn studiekeuze. Dit blijkt uit onderzoek van Elsevier en SEO Economisch Onderzoek Studie en werk 2015. Na het afstuderen zouden ze liever een andere opleiding hebben gekozen of hebben ze spijt.

 • Zo overleef je in studiekeuzeland

  donkere studenteHet kiezen van de ideale studie begint met nog meer keuzes maken. Doe je een studiekeuzetest of ga je proefstuderen? In de Volkskrant van 12 oktober deelden zeven studenten en Peter Huwae in de rol van expert hun beste tips. 

   

EasyTagCloud v2.8