7 items tagged "dvdz2015"

 • Dag van de Zorgcoördinator

 • Dag vd Zorgcoördinator: Alles wat je aandacht geeft, groeit!

  20151118 101257 dag van de zorgaancoordinatorDit jaar was het jaar van de verandering. Een nieuwe locatie, andere opzet van het programma, een vernieuwingsslag onder de workshops en lezingen, vernieuwing op de informatiemarkt, deelnemers zelf de keuze laten maken voor verbreding of verdieping.

   

 • Help jongeren te leren zichzelf te helpen!

  9281550131 ed185c98c4 zIn hoeverre kan een jongere regie voeren? Zelfregie begint bij inzicht in wie je bent en wat je nodig hebt. Maar hoe faciliteer je de jongere hierin? Hoe stimuleer je een jongere tot zelfregie? Het begint bij inzicht in gedrag: inzicht in wie de jongere écht is en inzicht in wie jij bent als begeleider.


  Tijdens een interactieve workshop maken de deelnemers kennis met de verschillende jongeren vanuit de kleurentheorie van Dilemmamanager. Het eerste uur wordt de basistheorie aangereikt zodat het tweede uur de deelnemers actief aan de slag kunnen. Een ervaring die prikkelend, uitdagend maar ook confronterend kan zijn.

  Workshopleider: Jorien van Heerde is Trainer Jongeren en Gedrag bij DilemmaManager BV

  Voor: Beginnende en ervaren zorgcoördinatoren VO en MBO

 • Spreekuur passend onderwijs

  vraagteken puzzelstukjesHet Steunpunt Passend Onderwijs VO ondersteunt samenwerkingsverbanden en scholen bij de invoering van passend onderwijs. We bieden informatie, advies en ondersteuning: gratis en op maat.

  Heb je vragen over zorgplicht, TLV, OPP, ouderbetrokkenheid? Loop dan binnen bij het spreekuur passend onderwijs VO-VSO.

  Voor: zorgcoördinatoren VO-VSO

  Door: Christien Veen, Steunpunt Passend Onderwijs VO

 • Succesvol met autisme

  Birsen

  Ervaringsdeskundige Birsen Basar: ‘Ik stond er alleen voor’

  door Pim Wijers

  Vast voor in uw agenda: op 18 november organiseert de NVS-NVL De Dag van de Zorgcoördinator 2015, met als thema ‘Kansrijk verschillend, omgaan met diversiteit in het onderwijs’. In deze Bij de Les blikken we vooruit met een spreker die deze dag driemaal een workshop geeft: Birsen Basar. Basar (29) is een vrouw met autisme en met een missie: ze wil dé autoriteit op dit gebied worden. Haar inzet legt haar tot zo ver geen windeieren, al moet ze hard strijden voor de erkenning die ze absoluut verdient. Laat je inspireren door haar verhaal.

 • Theater aanZ - LOKAAL G 1.25

  LokaalG125 065

  "Wat zou jij doen als jouw beste vriend homo zou zijn?!”

  Theater AanZ verzorgt de interactieve voorstelling ‘Lokaal G1.25’. Deze voorstelling gaat over vriendschap en homoseksualiteit en speelt zich af tussen vier leerlingen in een klaslokaal. Deze methodiek/ interactieve voorstelling geeft u handvatten om de dialoog aan te gaan met leerlingen over seksuele diversiteit. ‘Lokaal G1.25’ is bedoeld voor middelbare scholieren bovenbouw (in overleg te boeken voor 2e klassen).

  Het effect van de voorstelling gaat vaak verder dan cognitief leren. Het is een manier van ervaringsleren. De leerling is zelf getuige. De voorstelling werkt als een spiegel waarin leerlingen zichzelf kunnen en mogen herkennen. Als beste vriend, als buitenstaander of als slachtoffer.

  Voor: Zorgcoördinatoren voortgezet onderwijs

   

 • Theatergroep Piepschuim - Het is geen wedstrijd

  Piepschuim op recept site vierkJongeren - en leerlingen in het bijzonder – worden voortduren geteld, beoordeeld en gescoord. Steeds weer worden hun prestaties afgezet tegen een ander, of tegen het gemiddelde. Steeds is er iemand de beste. En iemand de slechtste. Het is geen wedstrijd, onderzoekt wat dit competite- en beoordelingsdenken betekent voor het wereldbeeld van de jongeren.

  Want hoe belangrijk is het om de beste te zijn? Waarom moet je steeds weer de competitie aangaan? Wie bepaalt er wie er wint en wie er verliest? Wat is er eigenlijk te winnen? En was meedoen niet belangrijker? Het zijn dit soort vragen die worden gesteld in deze muzikale, humoristische en interactieve theatervoorstelling op het scherp van de snede, waarbij de acteurs de strijd met elkaar niet schuwen. Kunnen we met zijn allen tegelijk over streep? Of is het allemaal maar een spelletje?

  Het is geen wedstrijd wordt geregisseerd door Danielle Wagenaar, bekend als regisseur van Het Syndicaat en Theatergroep Max.

  Voor: zorgcoördinatoren in het voortgezet onderwijs en mbo

EasyTagCloud v2.8

Contact

Bureau NVS-NVL

Mauritsstraat 100
3583 HW Utrecht
tel: 030-2543929
bureau[at]nvs-nvl.nl

Openingstijden bureau NVS-NVL 
Maandag t/m donderdag: 09.00 tot 16.45 uur. 

Neem contact met ons op

Bij de Les

Back to top