Mentor in Voorburg

Bloemen rouwDe kranten staan er bol van: het steekincident met dodelijke afloop op het Corbulo College in Voorburg. Hoe ga je hiermee om als school? Met de leerlingen, met hun ouders? Met het slachtoffer en zijn ouders? En met de dader en zijn ouders? En ook: met de media, die je hele schoolbeleid minutieus uitpluizen en elk nieuwtje de wereld in sturen?

Ik denk aan de mentor van Wesley en Anthony. Hoe voelt die zich op dit moment? Ik kan me voorstellen dat je als mentor last hebt van een schuldgevoel. Dat je je afvraagt of je het had kunnen voorkomen. Gedachten die door je hoofd gaan als ‘Had ik die jongens nog maar even gesproken om dat laatste akkefietje recht te zetten’ of ‘Ik dacht al dat er gepest werd, had ik maar naar mijn gevoel geluisterd’ of ‘Gaf hij in dat laatste gesprek niet aan dat het niet goed ging en heb ik dat genegeerd?’

De mentor in Voorburg zal met zichzelf in het reine moeten komen. Ik leef sterk met die mentor mee, het kan ons namelijk allemaal overkomen. We werken allemaal met jongeren in een leeftijdscategorie, waarin niet altijd rationeel gehandeld wordt. De betreffende mentor wens ik veel sterkte toe. Ik hoop dat hij/zij zich door dit artikel gesteund voelt door alle mentoren in het onderwijs.

Lucas Hoeve
Bestuurslid sectie leerlingbegeleiding NVS-NVL
Mentor en zorgcoördinator Pallas Athene College Ede

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van nieuws en actualiteiten door middel van onze nieuwsbrief.

Contact

Bureau NVS-NVL

Mauritsstraat 100
3583 HW Utrecht
tel: 030-2543929
bureau[at]nvs-nvl.nl

Openingstijden bureau NVS-NVL 
Maandag t/m donderdag: 09.00 tot 16.45 uur. 

Neem contact met ons op

Bij de Les

Back to top