Nieuws

 • 31 maart 2020

  Het zijn bijzondere tijden. Scholen zijn gesloten, veel leerlingen en studenten volgen onderwijs op afstand. Maar hoe zit het LOB? Wat zijn de gevolgen van de coronamaatregelen voor aanmelddata, studiekeuze en examens? Hoe kun je je leerlingen tóch begeleiden bij hun studiekeuzeproces? Hieronder hebben we de belangrijke informatie en tips op een rijtje gezet. We zullen dit bericht steeds bijwerken / aanvullen. 

 • 31 maart 2020

  De NVS-NVL volgt de ontwikkelingen rondom het coronavirus nauwlettend. Voor wat betreft het bewaken van de gezondheid van medewerkers en bezoekers volgen we de adviezen op van het RIVM. Wij passen de informatie op de website aan indien de adviezen van het RIVM wijzigen.

 • 30 maart 2020

  De 52e druk van Kinderbijslag tot en met Studiefinanciering verschijnt op 1 april 2020. Leden ontvangen deze per e-mail. Op deze pagina kort de belangrijkste wijzigingen van het afgelopen jaar.

 • 30 maart 2020

  Ook in het komende schooljaar 2020-2021 wil jij als LOB’er, leerlingbegeleiders of zorg-/ondersteuningscoördinator jouw leerlingen zo goed mogelijk begeleiden. Als NVS-NVL begeleiden wij jou graag bij het versterken van de loopbaanontwikkeling en leerlingondersteuning op jouw school en het versterken van jouw eigen rol en professionaliteit daarbinnen. Dat doen we op individueel niveau, met je team en zelfs voor je hele school, d.m.v.  (online) trainingen, cursussen en compleet op maat gemaakt aanbod. Kijk op deze pagina wat we voor volgend schooljaar hebben ontwikkeld!

 • 30 maart 2020

  Op 11 juni 2020 organiseren wij onze halfjaarlijkse bijeenkomst van de ledenraad. Naast de vergadering over de koers van de NVS-NVL gaan we met elkaar in gesprek over diverse actuele thema’s rondom de vereniging. Wees welkom en praat mee!

 • 27 maart 2020

  Scholen zijn gesloten, veel leerlingen en studenten volgen onderwijs op afstand. Voor kwetsbare leerlingen of leerlingen met extra ondersteuningsbehoeften kan dat erg lastig zijn. Hoe kun je daar als school mee omgaan? Hoe biedt je passend onderwijs in coronatijden? Wat zijn aandachtspunten voor mentoren, leerlingbegeleiders en zorgcoördinatoren? Op deze pagina vind je informatie, links en tips.

 • 25 maart 2020

  Vandaag is de handreiking 'Bijdragen aan een succesvolle overgang van v(s)o naar mbo voor leerlingen met extra ondersteuningsbehoeften’ uitgekomen. Deze handreiking is een initiatief van het Steunpunt Passend Onderwijs en kwam tot stand met medewerking van de NVS-NVL.

NVS-NVL

mariahoek klein

Het bureau van NVS-NVL is gevestigd aan:

 

Mariahoek 16-17 
3511 LG Utrecht
Tel: 030-7609760

 

E-mail: bureau@nvs-nvl.nl

 

Openingstijden bureau NVS-NVL:
Maandag t/m donderdag: 09.00 tot 16.30 uur.

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van nieuws en actualiteiten door middel van onze nieuwsbrief.

 

Abonnee worden?

 BDL Cover juni2015 klein
Ontvang het magazine Bij de Les 8 keer per jaar.

 

Word vandaag nog abonnee.