Nieuws

 • 11 september 2019

  In dit blog bekritiseerd onze beleidsmedewerker Sandra Mors de ietwat schizofrene opvatting van ons kabinet met betrekking tot studiekeuze, uitgedragen door diverse kopstukken. Moeten we leerlingen en studenten de vrijheid geven te doen wat ze leuk vinden? Of moeten we ze juist bijsturen om toch vooral een ‘nuttige opleiding’ te kiezen? ‘Nee, in beide gevallen’, vindt Mors namens de NVS-NVL.

 • 05 september 2019

  Als professional ben jij daar klaar voor

  De leerling van nu is de werknemer van de toekomst en die moet in staat zijn om flexibel in te spelen op een arbeidsmarkt die nu nog ongewis is. Maar hoe zit dat eigenlijk met onszelf? Passen we zelf wel in de praktijk toe wat wij als begeleider aan onze leerlingen en studenten overdragen?

 • 04 september 2019

  Noloc Young Professionals meets NVS-NVL

  Op woensdag 25 september slaan Noloc Young Professionals en de NVS-NVL de handen ineen. We organiseren een event dat gratis (!) toegankelijk is voor jonge loopbaanprofessionals.

 • 28 augustus 2019

  En vijf tips om tóch goed voor te lichten!

  Het tussenjaar: een foute keuze van de leerling of een goed bedoelde, maar verkeerde aanpak van een begeleider, kan onprettige consequenties ten gevolge hebben. Expert Daniëlle Vogels vertelt over de do’s and don’ts van geven van voorlichting over een tussenjaar. Wat zijn de vijf grootste valkuilen die zij vaak tegenkomt in de beroepspraktijk?

 • 28 augustus 2019

  5 november: de Dag voor de Leerlingondersteuning

  Op de Dag voor de Leerlingondersteuning is Redouan ‘Redo’ Ait Chitt een van de twee sprekers. Spreker? Danser! In een combinatie van een inspirerend levensverhaal én een dansuitvoering, zal deze energieke twintiger je ervan overtuigen dat alles mogelijk is.

 • 04 juli 2019

  Minister Slob stelt 231 miljoen euro beschikbaar om techniekonderwijs te verbeteren. Dat schrijft minister Slob aan de Tweede Kamer. In dezelfde brief gaat hij in op de monitor ‘De vernieuwing vmbo: hoe geven scholen vorm aan de nieuwe profielen, keuzevakken en lob?’. Er is een LOB-inhaalslag gemaakt op het vmbo. In dit artikel reageert beleidsmedewerker Sandra Mors op de Kamerbrief van Slob.

 • 12 juni 2019

  Van 16 t/m 21 september organiseert Noloc de Week van de Loopbaan. Wij dragen deze week vanuit de NVS-NVL een warm hart toe!

NVS-NVL

mariahoek klein

Het bureau van NVS-NVL is gevestigd aan:

 

Mariahoek 16-17 
3511 LG Utrecht
Tel: 030-7609760

 

E-mail: bureau@nvs-nvl.nl

 

Openingstijden bureau NVS-NVL:
Maandag t/m donderdag: 09.00 tot 16.30 uur.

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van nieuws en actualiteiten door middel van onze nieuwsbrief.

 

Abonnee worden?

 BDL Cover juni2015 klein
Ontvang het magazine Bij de Les 8 keer per jaar.

 

Word vandaag nog abonnee.