Nieuws

 • 27 maart 2020

  Scholen zijn gesloten, veel leerlingen en studenten volgen onderwijs op afstand. Voor kwetsbare leerlingen of leerlingen met extra ondersteuningsbehoeften kan dat erg lastig zijn. Hoe kun je daar als school mee omgaan? Hoe biedt je passend onderwijs in coronatijden? We hebben informatie, tips en links op een rijtje gezet.

 • 27 maart 2020

  Het zijn bijzondere tijden. Scholen zijn gesloten, veel leerlingen en studenten volgen onderwijs op afstand. Maar hoe zit het LOB? Wat zijn de gevolgen van de coronamaatregelen voor aanmelddata, studiekeuze en examens? Hoe kun je je leerlingen tóch begeleiden bij hun studiekeuzeproces? Hieronder hebben we de belangrijke informatie en tips op een rijtje gezet. We zullen dit bericht steeds bijwerken / aanvullen. 

 • 25 maart 2020

  Vandaag is de handreiking 'Bijdragen aan een succesvolle overgang van v(s)o naar mbo voor leerlingen met extra ondersteuningsbehoeften’ uitgekomen. Deze handreiking is een initiatief van het Steunpunt Passend Onderwijs en kwam tot stand met medewerking van de NVS-NVL.

 • 24 maart 2020

  De NVS-NVL volgt de ontwikkelingen rondom het coronavirus nauwlettend. Voor wat betreft het bewaken van de gezondheid van medewerkers en bezoekers volgen we de adviezen op van het RIVM. Wij passen de informatie op de website aan indien de adviezen van het RIVM wijzigen.

 • 17 maart 2020

  Niet voor alle leerlingen/studenten is thuis een veilige plek. Voor kinderen die seksueel misbruikt of mishandeld worden door een huisgenoot, zijn de maatregelen rondom het coronavirus extra zwaar, omdat een deel van hun leven buitenshuis wegvalt. Wat kan je als school doen als je het idee hebt dat het voor jouw leerling/student geldt? Wij zochten het uit.

 • 03 maart 2020

  De beweging Met Andere Ogen is een netwerk waarin aandeelhouders samen doen en leren. Aandeelhouders zijn actief in het onderwijs, op het terrein van jeugd(zorg) of bij een gemeente. Lees er in dit artikel meer over en meld je aan als aandeelhouder.

 • 02 maart 2020

  De NVS-NVL en de VvSL werken al enkele jaren nauw samen en streven voor een groot deel aan dezelfde doelstellingen na. Waarom zijn we dan twee verenigingen? Op 2 maart ontvingen alle leden van beide verenigingen een brief waarin verkend wordt wat de voordelen zouden zijn van een gezamenlijke toekomst.

NVS-NVL

mariahoek klein

Het bureau van NVS-NVL is gevestigd aan:

 

Mariahoek 16-17 
3511 LG Utrecht
Tel: 030-7609760

 

E-mail: bureau@nvs-nvl.nl

 

Openingstijden bureau NVS-NVL:
Maandag t/m donderdag: 09.00 tot 16.30 uur.

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van nieuws en actualiteiten door middel van onze nieuwsbrief.

 

Abonnee worden?

 BDL Cover juni2015 klein
Ontvang het magazine Bij de Les 8 keer per jaar.

 

Word vandaag nog abonnee.