Beginnende zorg- ondersteuningscoördinatoren, begeleiders passend onderwijs, orthopedagogen, maatschappelijk werkers en/of medewerkers van het samenwerkingsverband, krijgen in de Trainingsmodule Gesprekstechnieken de basisvaardigheden aangereikt rondom gespreksvoering met ouders, leerlingen en collega’s. Door te oefenen met een aantal technieken, leert de zorg- ondersteuningscoördinator de gesprekstechniek aan te passen aan het soort gesprek en het beoogde doel van dat gesprek. De Trainingsmodule Gesprekstechnieken duurt ongeveer 3,5 uur en is gericht op het oefenen van motiverende, coachende en slecht-nieuws-gesprekken. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een trainingsacteur. De deelnemer heeft geen specifieke voorkennis nodig. Het meenemen van eigen casuïstiek is gewenst.

Over onze trainingsmodules

Al onze trainingsmodules zijn ontwikkeld door de trainers van de NVS-NVL Academie. Zij verdienden hun sporen in de praktijk en delen hun kennis nu met het werkveld. Reserveer een of meerdere trainingsmodules en laat je bijspijkeren aan de hand van thema’s die van belang zijn voor het professioneel handelen van de zorg- en ondersteuningscoördinatoren, leidinggevenden met zorgtaken, orthopedagogen en maatschappelijk werkers in school. Reserveer ze voor je samenwerkingsverband of laat ze op maat maken voor de wensen van jouw team op school. Inschrijven als individu? Ook dat kan. Bij zes aanmeldingen prikken we een datum.

Tot tien deelnemers vragen we voor deze module een basisbedrag met een vanaf-prijs van € 1000. Bij 11 tot 20 deelnemers vragen we een basisbedrag met een vanaf-prijs van € 1500. Bij afname van drie modules of meer geven we een korting van 10% op de extra modules. Een individuele inschrijver betaalt als lid van de NVS-NVL € 185 voor deze module. Niet-leden betalen € 245 euro.

Wil je de Trainingsmodule Gesprekstechnieken en/of meerdere modules aanvragen? Of wil je je als individu voor deze of meerdere modules aanmelden? Neem contact op met academiecoördinator Ellen Rozeman door te mailen naar e.rozeman@nvs-nvl, te bellen met 030-7609764 of door het formulier hieronder in te vullen.

Vul onderstaand formulier in om deze trainingsmodule te reserveren

5 + 9 =