Heeft jouw school al een beleidsplan voor LOB opgesteld? Of is deze aan vernieuwing toe? Wij helpen je graag om hiermee aan de slag te gaan! Met deze trainingsmodule word je in twee dagdelen begeleid bij het opstellen van een LOB-beleidsplan voor jouw school.

Nog niet zo lang geleden volstond het om LOB met enkele regels te omschrijven in het Onderwijsbeleidsplan dat elke school om de vier jaar aanpast of opstelt. Tegenwoordig voldoet dat niet meer. In 2017 stelden de NVS-NVL, de VvSL, de VO-Raad en het LAKS in samenwerking met het Ministerie van OCW de Kwaliteitsagenda LOB voor het vo op. Voor het mbo is er de Ambitie-agenda LOB. In beide agenda’s wordt het belang van LOB-beleid voor de school benadrukt. Er is afgesproken dat dit beleid door elke school concreet wordt gemaakt in het schoolplan.

De trainingsmodule ‘Het schrijven van een LOB-beleidsplan’ helpt je bij het opstellen en uitwerken van de contouren van zo’n beleidsplan. Je wordt meegenomen langs de verschillende aspecten van een beleidsplan, van visieontwikkeling naar effectief beleid dat leidt tot een haalbare uitvoering. Hierbij wordt o.a. gebruik gemaakt van materiaal dat door de VO-Raad is ontwikkeld (de LOB-box). Tevens bespreken we het traject dat zo’n beleidsplan doorloopt, voordat het officieel wordt vastgesteld en uitgevoerd kan worden. Uiteraard krijg je tips voor het evalueren en bijstellen van het beleidsplan, omdat het nooit ‘af’ kan zijn.

Wil je deelnemen aan de trainingsmodule en onder begeleiding van één van onze experts werken aan een beleidsplan voor jouw school? Of wil je dat één van onze experts op jouw school komt en jou persoonlijk begeleidt?

Neem dan contact met ons op
Mail: academie@nvs-nvl.nl
Telefoon: 030 – 760 9 760
of vul hieronder het contactformulier in.

 

Contactformulier

10 + 8 =