Nog niet zo lang geleden volstond het om LOB met enkele regels te omschrijven in het Onderwijsbeleidsplan dat elke school om de vier jaar aanpast of opstelt. De onderwijsinspectie zal tijdens een bezoek aan de school echter om meer dan dat vragen, waardoor er alsnog de behoefte aan een meer uitgewerkt plan ontstaat. Meestal krijgt degene die het LOB-beleid maakt dan een haastklus te voorduren. Gelukkig zijn er steeds meer scholen die dit moment niet afwachten en wordt het LOB-beleidsplan gemaakt vanuit een intrinsieke motivatie.

Deze Trainingsmodule ‘Het schrijven van een LOB-beleidsplan’ duurt twee dagdelen en helpt je bij het opstellen en uitwerken van de contouren van zo’n beleidsplan. Je wordt meegenomen van visieontwikkeling naar effectief beleid dat leidt tot een haalbare uitvoering. Hierbij wordt o.a. gebruik gemaakt van materiaal dat door de VO-Raad is ontwikkeld (de LOB-box). Tevens bespreken we het traject dat zo’n beleidsplan doorloopt, voordat het officieel wordt vastgesteld en uitgevoerd kan worden. Uiteraard krijg je tips voor het evalueren en bijstellen van het beleidsplan, omdat het nooit ‘af’ kan zijn.

Wil je samen met onze experts werken aan een beleidsplan voor jouw school op maat, samen met de betrokken collega’s bij jou op school? Geef dat aan in het formulier hieronder, we helpen je graag. Onze Academie-coördinator neemt contact met je op.

Resultaat

  • Je hebt kennis van alle belangrijke aspecten die bij LOB een rol spelen
  • Je hebt een visiedocument met daaraan gekoppeld een integraal plan van aanpak voor LOB in jouw school

 

Over onze trainingsmodules

Al onze trainingsmodules zijn ontwikkeld door de trainers van de NVS-NVL Academie. Zij verdienden hun sporen in de praktijk en delen hun kennis nu met het werkveld. Reserveer een of meerdere trainingsmodules en laat je bijspijkeren aan de hand van thema’s die van belang zijn voor het professioneel handelen van de decaan, lob-begeleiders, loopbaancoaches, leidinggevenden en mentoren in school. Reserveer ze voor je decanenkring of laat ze op maat maken voor de wensen van jouw team op school. Inschrijven als individu? Ook dat kan! Bij zes aanmeldingen prikken we een datum.

Een individuele inschrijver betaalt als lid van de NVS-NVL € 300 voor deze module. Niet-leden betalen € 420 euro. Kringen en teams op school kunnen contact opnemen voor een op maat gemaakte prijsopgaaf. Wil je de Trainingsmodule ‘het schrijven van een LOB beleidsplan’ en/of meerdere modules aanvragen? Of wil je je als individu voor deze of meerdere modules aanmelden? Neem contact op met academiecoördinator Ellen Rozeman door te mailen naar e.rozeman@nvs-nvl, te bellen met 030-760964 of door het formulier hieronder in te vullen.

Vul het contactformulier hieronder in om deze trainingsmodule te reserveren

13 + 5 =