Voor een goede invulling van LOB is er voor jou, als professional die direct contact heeft met de leerling of student, een cruciale rol weggelegd. Als mentor, studieloopbaanbegeleider, vakdocent of onderwijs-ondersteunend-personeelslid ben jij degene die leerlingen en studenten helpt om zich voor te bereiden op keuzes voor hun toekomstige studie of baan. Maar hoe doe je dat? De trainingsmodule ‘LOB voor de begeleider in de eerste lijn’ vergroot in 2,5 tot 3 uur jouw kennis en vaardigheden. Je leert hoe je leerlingen en studenten kunt helpen te ontdekken waarin ze goed zijn en hoe je ze de gelegenheid geeft om te oefenen met die vaardigheden.

Resultaat

  • Je hebt ervaren hoeveel energie een effectief loopbaangesprek kan geven
  • Je kan de vijf loopbaancompetenties van Marinka Kuijpers toepassen
  • Je leert om gerichte vragen te stellen en te reflecteren
  • Je weet hoe je leerlingen en studenten aanzet tot actie en hoe je hen verantwoordelijk maakt voor zijn of haar eigen loopbaanproces
  • Je draagt bij aan een sterker LOB-klimaat op school

 

Over onze trainingsmodules

Al onze trainingsmodules zijn ontwikkeld door de trainers van de NVS-NVL Academie. Zij verdienden hun sporen in de praktijk en delen hun kennis nu met het werkveld. Reserveer een of meerdere trainingsmodules en laat je bijspijkeren aan de hand van thema’s die van belang zijn voor het professioneel handelen van de decaan, lob-begeleiders, loopbaancoaches, leidinggevenden,  mentoren, vakdocenten en onderwijzend personeel in school. Reserveer ze voor je decanenkring of laat ze op maat maken voor de wensen van jouw team op school. Inschrijven als individu? Ook dat kan. Bij zes aanmeldingen prikken we een datum.

Een individuele inschrijver betaalt als lid van de NVS-NVL € 150 voor deze module. Niet-leden betalen € 210 euro. Kringen en teams op school kunnen contact opnemen voor een op maat gemaakte prijsopgaaf. Wil je de ‘LOB voor de begeleider in de eerste lijn’ en/of meerdere modules aanvragen? Of wil je je als individu voor deze of meerdere modules aanmelden? Neem contact op met academiecoördinator Ellen Rozeman door te mailen naar e.rozeman@nvs-nvl, te bellen met 030-7609764 of door het formulier hieronder in te vullen.

Vul het contactformulier hieronder in om deze trainingsmodule te reserveren

13 + 2 =