Een belangrijk deel van de werkzaamheden van een zorg- ondersteuningscoördinator bestaat uit het begeleiden en coachen van collega’s, zoals mentoren, medewerkers van een zorgteam en onderwijsondersteunend personeel. Coaching -en begeleidingsvaardigheden zijn bovendien belangrijk tijdens oudergesprekken, teambijeenkomsten en collegiale consultaties. In de Trainingsmodule Coachings- en begeleidingsvaardigheden staat opbouwend communiceren centraal. In ongeveer 2,5 uur besteden we aandacht aan diverse coaching methoden en oefenen we door middel van een interactieve benadering met onder meer communicatie, vragen stellen, weerstand wegnemen, het stellen van doelen, actie nemen om doelen te bereiken en te reflecteren. Daarnaast wordt actuele casuïstiek van deelnemers behandeld, uitgespeeld en besproken. We maken hierbij gebruik van een trainingsacteur. De training is geschikt voor beginnende en ervaren zorgcoördinatoren.

Over onze trainingsmodules

Al onze trainingsmodules zijn ontwikkeld door de trainers van de NVS-NVL Academie. Zij verdienden hun sporen in de praktijk en delen hun kennis nu met het werkveld. Reserveer een of meerdere trainingsmodules en laat je bijspijkeren aan de hand van thema’s die van belang zijn voor het professioneel handelen van de zorg- en ondersteuningscoördinatoren, leidinggevenden met zorgtaken, orthopedagogen en maatschappelijk werkers in school. Reserveer ze voor je samenwerkingsverband of laat ze op maat maken voor de wensen van jouw team op school. Inschrijven als individu? Ook dat kan. Bij zes aanmeldingen prikken we een datum.

Tot tien deelnemers vragen we voor deze module een basisbedrag met een vanaf-prijs van € 1000. Bij 11 tot 20 deelnemers vragen we een basisbedrag met een vanaf-prijs van € 1500. Bij afname van drie modules of meer geven we een korting van 10% op de extra modules. Een individuele inschrijver betaalt als lid van de NVS-NVL € 185 voor deze module. Niet-leden betalen € 245 euro.

Wil je de Trainingsmodule Coachings- en begeleidingsvaardigheden voor Zorg- ondersteuningscoördinatoren en/of meerdere modules aanvragen? Of wil je je als individu voor deze of meerdere modules aanmelden? Neem contact op met academiecoördinator Ellen Rozeman door te mailen naar e.rozeman@nvs-nvl, te bellen met 030-7609764 of door het formulier hieronder in te vullen.

8 + 10 =