Om leerlingen en studenten te kunnen volgen en begeleiden is het noodzakelijk om gegevens vast te leggen in dossiers en digitale systemen. Veel scholen zijn zoekende naar een manier waarop voldaan wordt aan wettelijke eisen en er ook ruimte blijft om soepel te werken met de gegevens die nodig zijn voor het onderwijs en de ondersteuning. Objectiviteit en selectiviteit in het rapporteren is daarbij van belang, net als de wijze waarop je rapporteert. Wat schrijf je op en met welk doel doe je dat? Hoe schrijf je het op? Voor welke informatie heb je toestemming nodig? Wanneer en hoe deel je informatie?In de Trainingsmodule Effectief en Verantwoord Rapporteren leer je in 2,5 tot 3 uur op welke manier je bewust en verantwoord kunt rapporteren. Aan de hand van een, door de NVS-NVL ontwikkeld, rapportagemodel worden er richtlijnen gegeven voor effectief rapporteren en wordt daarmee geoefend. Deelnemers hebben geen specifieke voorkennis nodig. We verwachten dat de deelnemer eigen casuïstiek meeneemt.

 

Over onze trainingsmodules

Al onze trainingsmodules zijn ontwikkeld door de trainers van de NVS-NVL Academie. Zij verdienden hun sporen in de praktijk en delen hun kennis nu met het werkveld. Reserveer één of meerdere trainingsmodules die van belang zijn voor het professioneel handelen van zorg- en ondersteuningscoördinatoren, begeleiders passend onderwijs, leidinggevenden met zorgtaken, orthopedagogen en maatschappelijk werkers in je school. Reserveer ze voor je samenwerkingsverband of laat ze op maat maken voor de wensen van jouw team op school.

De vanaf-prijs voor deze module tot tien deelnemers bedraagt € 1000. Bij 11 tot 20 deelnemers is de vanaf-prijs € 1500. Bij afname van drie modules of meer geven we een korting van 10% op de extra modules.

Wil je de Trainingsmodule Effectief en Verantwoord Rapporteren en/of meerdere modules aanvragen?

Neem contact op met academiecoördinator Ellen Rozeman door te mailen naar e.rozeman@nvs-nvl, te bellen met 030-7609764 of door het formulier hieronder in te vullen.

 

Contactformulier

12 + 14 =