Mede door de komst van de AVG wordt het ook voor scholen steeds belangrijker om bewust en verantwoord om te gaan met persoonsgegevens (in brede zin, dus niet alleen van leerlingen!). Dit heeft gevolgen voor de manier waarop gegevens in dossiers en digitale systemen vastgelegd en verwoord wordt. Veel scholen zijn zoekende naar een manier waarop voldaan wordt aan de eisen van de AVG en waarop er ook  nog ruimte blijft om soepel te werken met de gegevens die nodig zijn voor het onderwijs en de ondersteuning. Een zekere mate van objectiviteit en selectiviteit in het rapporteren is steeds belangrijker geworden. In de Trainingsmodule AVG – Effectief en Verantwoord Rapporteren leer je op welke manier je bewust en verantwoord kunt rapporteren. Wat schrijf je op en met welk doel doe je dat? Hoe schrijf je het op? Voor welke informatie heb je toestemming nodig? Wanneer en hoe deel je informatie? Vanuit de principes van de AVG worden er handreikingen gedaan voor effectief rapporteren. Daarmee wordt ook geoefend. De deelnemer heeft geen specifieke voorkennis nodig. We verwachten dat de deelnemer eigen casuïstiek meeneemt.

Over onze trainingsmodules

Al onze trainingsmodules zijn ontwikkeld door de trainers van de NVS-NVL Academie. Zij verdienden hun sporen in de praktijk en delen hun kennis nu met het werkveld. Reserveer een of meerdere trainingsmodules en laat je bijspijkeren aan de hand van thema’s die van belang zijn voor het professioneel handelen van de zorg- en ondersteuningscoördinatoren, leidinggevenden met zorgtaken, orthopedagogen en maatschappelijk werkers in school. Reserveer ze voor je samenwerkingsverband of laat ze op maat maken voor de wensen van jouw team op school. Inschrijven als individu? Ook dat kan. Bij zes aanmeldingen prikken we een datum.

Tot tien deelnemers vragen we voor deze module een basisbedrag met een vanaf-prijs van € 1000. Bij 11 tot 20 deelnemers vragen we een basisbedrag met een vanaf-prijs van € 1500. Bij afname van drie modules of meer geven we een korting van 10% op de extra modules. Een individuele inschrijver betaalt als lid van de NVS-NVL € 150 voor deze module. Niet-leden betalen € 210 euro.

Wil je de Trainingsmodule AVG – Effectief en Verantwoord Rapporteren en/of meerdere modules aanvragen? Of wil je je als individu voor deze of meerdere modules aanmelden? Neem contact op met academiecoördinator Ellen Rozeman door te mailen naar e.rozeman@nvs-nvl, te bellen met 030-7609764 of door het formulier hieronder in te vullen.

Vul onderstaand formulier in om deze trainingsmodule te reserveren

11 + 5 =