De Kwaliteitsagenda LOB beschrijft een sluitende aanpak van LOB: van visie en beleid naar concrete activiteiten en een systematisch plan voor kwaliteitsbewaking. Deze trainingsmodule gaat in op de rollen en taken van LOB in de school; een van de thema’s die in de Kwaliteitsagenda LOB besproken wordt. In 2,5 tot 3 uur leren beginnende en ervaren decanen, LOB-begeleiders en loopbaancoaches welke verantwoordelijkheid leerlingen, studenten, collega’s en leidinggevenden hebben in het LOB-proces van je school en hoe je hen daar verantwoordelijk voor laat voelen. Je kunt direct aan de slag met de kennis die je in deze trainingsmodule opdoet.

Resultaat

  • Een stevige verankering van LOB in de school
  • Je krijgt collega’s, leidinggevenden en leerlingen mee met LOB
  • Je leert om te gaan met weerstand
  • Het is voor de leerlingen duidelijk hoe zij kunnen voldoen aan de inspanningsverplichting om zich goed voor te bereiden op hun studiekeuze
  • Het LOB-programma is afgestemd op het keuzeproces van de leerling
  • Leerlingen ervaren het LOB-programma van de school als samenhangend

Over onze trainingsmodules

Al onze trainingsmodules zijn ontwikkeld door de trainers van de NVS-NVL Academie. Zij verdienden hun sporen in de praktijk en delen hun kennis nu met het werkveld. Reserveer een of meerdere trainingsmodules en laat je bijspijkeren aan de hand van thema’s die van belang zijn voor het professioneel handelen van de decaan, lob-begeleiders, loopbaancoaches, leidinggevenden en mentoren in school. Reserveer ze voor je decanenkring of laat ze op maat maken voor de wensen van jouw team op school. Inschrijven als individu? Ook dat kan. Bij zes aanmeldingen prikken we een datum.

Een individuele inschrijver betaalt als lid van de NVS-NVL € 150 voor deze module. Niet-leden betalen € 210 euro. Kringen en teams op school kunnen contact opnemen voor een op maat gemaakte prijsopgaaf. Wil je de Trainingsmodule ‘Eigenaarschap en de rollen en taken van LOB in de school’ en/of meerdere modules aanvragen? Of wil je je als individu voor deze of meerdere modules aanmelden? Neem contact op met academiecoördinator Ellen Rozeman door te mailen naar e.rozeman@nvs-nvl, te bellen met 030-7609764 of door het formulier hieronder in te vullen.

Vul het contactformulier hieronder in om deze trainingsmodule te reserveren

13 + 12 =