Home Training Vervolgcursus zorg- en ondersteuningscoördinator (vo en mbo)

Vervolgcursus zorg- en ondersteuningscoördinator (vo en mbo)

Heb jij als zorg- of ondersteuningscoördinator de basis onder de knie en ben je op zoek naar verdieping in je werkzaamheden? Dan is dit een cursus voor jou.

In de Basiscursus zorg- en ondersteuningscoördinator behandelen we de basisprincipes voor je  handelen als zorg- of ondersteuningscoördinator. In deze vervolgcursus gaan we de diepte in en breng jij je eigen professionaliteit naar een hoger niveau.

De Vervolgcursus zorg- en ondersteuningscoördinator is gericht op deelnemers die ongeveer twee jaar of langer werkzaam zijn in deze functie. Eigen inbreng en casuïstiek zijn in deze cursus belangrijke onderdelen, daarom wordt van deelnemers een open en proactieve houding verwacht.

Deze training kan ook Op Maat worden gegeven bij SWV’s of scholen. Wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op via academie@nvs-nvl.nl of bel 030-760 9 760

Inhoud

Deze cursus is gericht op verdieping van het niveau van je werkzaamheden als zorg- of ondersteuningscoördinator. Je word je nog beter bewust van je verantwoordelijkheden, taken en rollen binnen je functie.

Je gaat aan de slag  met het vormen, verwoorden en uitdragen van jouw visie op ondersteuning in samenhang met die van de onderwijsinstelling waar je werkt en in verhouding met het samenwerkingsverband (vo) waar je instelling deel van uitmaakt of de samenwerkingspartners (mbo). Ook zoomen we uitgebreid in op de samenwerking tussen onderwijs en zorg en je netwerk. Daarnaast wordt de rol van ouders in de ondersteuning binnen je onderwijsinstelling onder de loep genomen. We onderzoeken samenwerkingsmogelijkheden en staan stil bij de coaching van ouders.

Omdat het coachen van (o.a.) docenten, mentoren en ouders een belangrijk onderdeel vormt van je werkzaamheden, besteden we ruim aandacht aan het verbeteren van je coachingsvaardigheden. We behandelen verschillende coachingstechnieken en maken daarbij gebruik van een trainings-acteur.

Een goede zorg- of ondersteuningscoördinator word je vooral door het in de praktijk te doen. Daarom werken we tijdens deze vervolgcursus veel met casuïstiek. We verwachten dan ook dat deelnemers zelf met casussen komen en bereid zijn deze met medecursisten te delen en feedback te leveren op de casuïstiek van anderen. Hierbij zal ook gebruik worden gemaakt van intervisie.

 

Resultaten

  • Je kunt jezelf goed positioneren als zorg- en ondersteuningscoördinator binnen je organisatie en binnen externe netwerken
  • Je bent je (nog beter) bewust van verantwoordelijkheden, taken en rollen, vooral ook in verhouding tot de andere deelnemers en scholen.
  • Je hebt je coachingsvaardigheden verbeterd
  • Je bent vaardig in het omgaan met een grote variëteit aan situaties uit de praktijk
  • Je kent de theoretische onderbouwing van je taak of functie als zorg- of ondersteuningscoördinator

Voorkennis

Het volgen van de Basiscursus zorg- en ondersteuningcoördinator wordt sterk aanbevolen

Suggesties voor vervolg

Coaching- en begeleidingsvaardigheden
Het modulair trainingsaanbod voor de zorg- en ondersteuningscoördinator 
Intervisie
Coaching on the job

Trainers

Martenjan Poortinga en Cherifa Hendriks,

Duur

De vervolgcursus duurt twee dagen van 10.00 tot 16.30 uur


Datum en Locatie

Maandag 22 november en 20 december 2021
Maandag 17 januari en 7 februari 2022

Locatie: Utrecht (op loopafstand van Utrecht Centraal)

Kosten

€ 560 voor leden van de NVS-NVL en VvSL
€ 640 voor niet-leden

 

Een lidmaatschap van de NVS-NVL kost €150 per jaar. Lees er hier meer over.

Inschrijven

Ik ben lid van de NVS-NVL of VvSL

Ik betaal de ledenprijs van € 560

Beschikbaar Tickets: 99
Het Ik ben lid van de NVS-NVL of VvSL ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere STARTDATUM proberen.
Ik ben geen lid

Ik betaal € 640

Beschikbaar Tickets: 99
Het Ik ben geen lid ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere STARTDATUM proberen.
Ik ben nog geen lid, maar word gratis lid tot 1 januari 2022

Ik betaal € 640. Lidmaatschap wordt automatisch verlengd, eventueel opzeggen vóór 1-12-2021

Beschikbaar Tickets: 99
Het Ik ben nog geen lid, maar word gratis lid tot 1 januari 2022 ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere STARTDATUM proberen.

STARTDATUM

22 nov 2021

Labels

Verdiepend

Locatie

Utrecht
Martenjan Poortinga

Trainer

Martenjan Poortinga
MELD JE AAN