Vervolgcursus Decanaat (vo en mbo)

Heb jij als decaan, loopbaancoach of LOB-coördinator de basis onder controle en ben je klaar voor de vervolgstap? Wil je jouw rol in de school uitdiepen? Leren hoe je LOB implementeert in de school? Leren hoe je die implementatie intern bespreekt met je leidinggevende? Erachter komen hoe anderen over jouw plannen denken en hoe je ze meekrijgt met jouw visie? In de Vervolgcursus Decanaat ga je twee dagen aan de slag met alle thema’s die met LOB te maken hebben. Leer hoe je regie op LOB neemt én hoe je de regie behoudt!

Deze cursus kan ook Op Maat worden gegeven bij kringen of scholen. Informeer naar de mogelijkheden bij Ellen Rozeman via e.rozeman@nvs-nvl.nl / 030 – 760 97 60.

Inhoud

Tijdens de Vervolgcursus Decanaat word je meegenomen langs vele LOB-aspecten binnen de school, kijken we met elkaar naar wat voor jou de beste vervolgstap is en onderzoeken we hoe je anderen in jouw proces meekrijgt. Je leert samen met je medecursisten om regie te nemen. Onze trainers – zelf ervaren LOB’ers – reiken handvatten en tips aan waarmee je collega’s en leidinggevenden achter jouw visie krijgt. Aan de hand van praktijkvoorbeelden maken zij de theorie toepasbaar. Werk tijdens de cursus aan een doorlopende leerlijn, je netwerk, ouderbetrokkenheid en leer om LOB te borgen. Je sluit de cursus af met een plan on a page: een praktisch plan van aanpak met uitvoerbare stappen en ideeën. Alle aangereikte instrumenten blijven digitaal beschikbaar voor de deelnemers! LOB wordt onder jouw leiding een verantwoordelijkheid van de hele school.

Resultaten

  • Je eindigt de cursus met een plan on an page voor jouw school;
  • Je leert hoe je LOB van iedereen in de school laat zijn;
  • Je leert werken met overtuigingskracht;
  • Je leert beter omgaan met weerstand;
  • Je vergroot je zelfinzicht;
  • Je krijgt inzicht in veranderprocessen en hoe je daarvan gebruik maakt.

 

Voor wie

Decanen, LOB-coördinatoren, teamleiders en iedereen die zich verantwoordelijk voelt voor LOB in zijn school.

Voorkennis

Er is geen voorkennis vereist. Ben je helemaal nieuw in het decanaat? Dan is het verstandig om eerst onze Basiscursus Decanaat te volgen. Tip: bedenk van tevoren wat je graag zou willen leren in jouw schoolsituatie, want dat maakt de cursus voor jou meer succesvol.

Suggesties voor vervolg

Laat je adviseren door onze academie-coördinator Ellen Rozeman voor alle mogelijkheden.

Trainers

De trainers zijn Els van Osch en Anna de Rijk. Beide zijn jaren actief binnen en buiten de school met LOB.

Duur

2 dagen.

Datum en locatie

10 oktober en 14 november (Mariahoek, Utrecht)

Kosten

€595 voor leden van de NVS-NVL
€660 voor niet leden

Datum

10 okt 2019

Tijd

10:00 - 16:00

Labels

Verdiepend

Locatie

NVS-NVL
Mariahoek 16-17, Utrecht