Sta voor je keuze als zorgcoördinator

Tijdens deze tweedaagse en ervaringsgerichte training word je bewust van jouw keuze in het omgaan met werkdruk en leer je jezelf als zorgcoördinator positioneren binnen de school.

Inhoud

Krijg inzicht in jezelf. In een prettige, open setting maken de twee praktijkgerichte trainers je bewust van jouw manier van keuzes maken. Wat doe je wel en niet en vooral: wat is voor jou belangrijk? Verschillende werkvormen, theorieën en methoden (zoals Voice Dialogue) ondersteunen dit proces.

Als zorgcoördinator ben je de spil van de leerlingondersteuning op school. Een ingewikkelde rol, waarin je te maken hebt met veel verschillende belangen en verantwoordelijkheden. De sleutelrol die je vervult tussen de verschillende partijen binnen de school, het samenwerkingsverband en jeugdhulp krijgt nog te weinig erkenning. Positie innemen is lastig. Daarnaast is sinds passend onderwijs de werkdruk verhoogd, de samenstelling in de klassen veranderd, de juiste expertise niet altijd op de goede plek te vinden en een constructieve samenwerking aangaan met externe partijen blijft een uitdaging. Voor de zorgcoördinator ligt er veel druk op administratie en ondertussen ben je een vraagbaak voor ouders, collega’s en management.  Maar degene om wie het allemaal draait is en blijft de leerling: de leerling voor wie extra aandacht op het juiste moment net het verschil kan maken. Hoe blijf je als zorgcoördinator samen met je collega’s voor dat belang staan? Waar leg jij de grens? Waar ben je wel en niet verantwoordelijk voor? Kun je ‘nee’ zeggen als dat nodig is? Kun jij professioneel blijven zonder dat je jezelf verliest? Welke keuze zijn nodig voor jou om te maken? Met al deze vragen ga je aan de slag in twee trainingsmiddagen!

Resultaat

Na de training kun je meteen aan de slag in de praktijk:

  • Je voelt je gesterkt en krachtig om keuzes te maken die goed zijn voor jou en voor je werk.
  • Je ervaart weer ruimte aandacht te geven aan die dingen die echt nodig zijn.
  • Je durft te gaan staan voor jouw keuzes en de zaken die jij belangrijk vindt.
  • Je ervaart dat keuzes maken niet langer een strijd is in jezelf, maar een overeenkomst met jezelf.

 

Voorkennis

Er is voor deze training geen voorkennis nodig. Start je net als zorgcoördinator? Dan kun je eventueel beginnen met de Basiscursus Zorg- en Ondersteuningscoördinator.

Programma

Dag 1: dinsdag 12 maart 2019 van 13 tot 17 uur

Inzicht in de methode Voice Dialogue: je ziet welke kanten van jezelf momenteel op de voorgrond staan op je werk en welke juist minder aan bod komen. Je krijgt inzicht in hoe jij met werkdruk omgaat.  Je ziet wat jou tegenhoudt om jezelf goed te positioneren in je rol. Je brengt jouw huidige situatie en innerlijke dilemma’s in kaart. Je gaat bepalen wat jij anders wilt.

Dag 2: dinsdag 16 april 2019 van 13 tot 17 uur

Deze dag gaan we kijken hoe je opgedane inzichten kan toepassen in je werk. Deze inzichten ga je verinnerlijken en borgen. Dit doen we aan de hand van ingebrachte casussen uit de dagelijkse praktijk.

Over de trainers

Margie van de Kerkhof (1972) en Marlies Mulder (1976) ontmoetten elkaar tijdens de opleiding ‘Voice Dialogue en Transformatiepsychologie’. Zij organiseren o.a. inspirerende trainingen waarin je als deelnemer ervaart wat Voice Dialogue met je kan doen en hoe je dit morgen al in je werk kan toepassen. Voor de NVS-NVL hebben ze een training op maat ontworpen speciaal voor zorgcoördinatoren. Margie laat met bijna 25 jaar ervaring binnen het onderwijs (naast docent is ze ook zorgcoördinator en begeleider passend onderwijs) deelnemers op een creatieve manier ervaren waar ze goed in zijn. Kwetsbaar en krachtig tegelijkertijd. Met bijna 20 jaar ervaring als HR- en loopbaanadviseur in zowel bedrijfsleven als overheid laat Marlies, recht voor haar raap en zonder te kwetsen, mensen naar zichzelf in de spiegel kijken. Beiden geloven dat alleen deskundige, vaardige én lerende onderwijsprofessionals goede begeleiding kunnen geven.

Kosten

€425,- voor leden en €475,- voor niet-leden

Datum

12 mrt 2019

Tijd

13:00 - 17:00

Labels

Verdiepend

Locatie

NVS-NVL
Mariahoek 16-17, Utrecht