Sta voor je Keuze als Begeleider

In drie dagdelen word je tijdens de ervaringsgerichte training, Sta voor je Keuze als Begeleider, bewust van jouw keuze in het omgaan met werkdruk en leer je jezelf als begeleider positioneren binnen de school.

Inhoud

In een prettige, open setting maken de twee praktijkgerichte trainers je bewust van jouw manier van keuzes maken. Wat doe je wel en niet en vooral: wat is voor jou belangrijk? Verschillende werkvormen, theorieën en methoden (zoals Voice Dialogue) ondersteunen je in dit proces.

Als begeleider ben je een spil in de school. Je hebt een ingewikkelde sleutelrol, waarin je te maken hebt met veel verschillende belangen en verantwoordelijkheden en waarin je een brug slaat tussen verschillende partijen binnen en buiten de school. Positie innemen is soms lastig, de werkdruk is hoog, de samenstelling in de klassen verandert, de juiste expertise is niet altijd op de goede plek te vinden en een constructieve samenwerking aangaan met externe partijen blijft een uitdaging. Er ligt druk op administratie en ondertussen ben je een vraagbaak voor ouders, collega’s en het management.

Toch: degene om wie het allemaal draait is en blijft de leerling. Jij kan met de juiste aandacht op het juiste moment het verschil voor deze leerling maken. Hoe blijf je als begeleider samen met je collega’s voor dat belang staan? Waar leg jij de grens? Waar ben je wel en niet verantwoordelijk voor? Kun je ‘nee’ zeggen als dat nodig is? Kun jij professioneel blijven zonder dat je jezelf verliest? Welke keuzes zijn voor jou nodig om te maken? Met al deze vragen ga je aan de slag in drie  trainingsmiddagen!

Resultaat

Na de training Sta voor je Keuze als Begeleider kun je meteen aan de slag in de praktijk:

  • Je voelt je gesterkt en krachtig om keuzes te maken die goed zijn voor jou en voor je werk.
  • Je ervaart weer ruimte aandacht te geven aan die dingen die echt nodig zijn.
  • Je durft te gaan staan voor jouw keuzes en de zaken die jij belangrijk vindt.
  • Je ervaart dat keuzes maken niet langer een strijd is in jezelf, maar een overeenkomst met jezelf.

 

Voorkennis

Er is voor deze training geen voorkennis nodig.
Start je net als zorg- ondersteuningscoördinator? Dan kun je eventueel beginnen met de Basiscursus Zorg- en Ondersteuningscoördinator.
Start je net als decaan of LOB-coördinator? Dan kun je eventueel beginnen met de Basiscursus Decanaat

Programma

3 dagdelen van 10.00-14.00 uur
Dag 1: donderdag 31 oktober 2019
Dag 2: donderdag 28 november 2019
Dag 3: donderdag 16 januari 2020

Over de trainers

Margie van de Kerkhof (1972) en Marlies Mulder (1976) ontmoetten elkaar tijdens de opleiding ‘Voice Dialogue en Transformatiepsychologie’. Zij organiseren o.a. inspirerende trainingen waarin je als deelnemer ervaart wat Voice Dialogue met je kan doen en hoe je dit morgen al in je werk kan toepassen. Voor de NVS-NVL hebben ze een training op maat ontworpen speciaal voor zorgcoördinatoren. Margie laat met bijna 25 jaar ervaring binnen het onderwijs (naast docent is ze ook zorgcoördinator en begeleider passend onderwijs) deelnemers op een creatieve manier ervaren waar ze goed in zijn. Kwetsbaar en krachtig tegelijkertijd. Met bijna 20 jaar ervaring als HR- en loopbaanadviseur in zowel bedrijfsleven als overheid laat Marlies, recht voor haar raap en zonder te kwetsen, mensen naar zichzelf in de spiegel kijken. Beiden geloven dat alleen deskundige, vaardige én lerende onderwijsprofessionals goede begeleiding kunnen geven.

Kosten

€ 450 voor leden van de NVS-NVL
€ 500 voor niet leden

Evenement boeken

Ik ben lid van de NVS-NVL

Ik betaal de ledenprijs van € 450

The Ik ben lid van de NVS-NVL ticket is sold out. You can try another ticket or another date.
Ik ben geen lid van de NVS-NVL

Ik betaal € 500

The Ik ben geen lid van de NVS-NVL ticket is sold out. You can try another ticket or another date.
Ik ben nog geen lid, maar wordt gratis lid van de NVS-NVL tot 1 januari 2020

Lidmaatschap wordt automatisch verlengd, eventueel opzeggen vóór 1-12-2019

The Ik ben nog geen lid, maar wordt gratis lid van de NVS-NVL tot 1 januari 2020 ticket is sold out. You can try another ticket or another date.

Datum

31 okt 2019

Tijd

10:00 - 14:00

Labels

Verdiepend

Locatie

NVS-NVL
Mariahoek 16-17, Utrecht
MELD JE AAN