Home Training Masterclass: Loopbaangericht Onderwijs (vo en mbo)

Masterclass: Loopbaangericht Onderwijs (vo en mbo)

Als we leerlingen van vandaag willen voorbereiden op de toekomst van morgen, is het nodig dat we op een andere manier kijken naar en invulling geven aan onderwijs. De hedendaagse onderwijsvernieuwingen (zoals veranderingen in de examen- en kwalificatie-eisen, de curriculumherziening en ambities als de Toekomst van ons Onderwijs) bevestigen dat. Toekomstgericht onderwijs betekent de integratie van een loopbaangerichte werk- en leeromgeving in de school. Hoe doe je dat en waar begin je?

Deze training kan ook Op Maat worden gegeven bij kringen of scholen. Informeer naar de mogelijkheden: academie@nvs-nvl.nl of 030 – 760 97 60.

Inhoud

In de masterclass ‘Loopbaangericht Onderwijs’ laat Marinka Kuijpers je aan de hand van zes stappen zien hoe je onderwijs toekomstgericht kunt vormgeven. Dit gaat verder dan alleen het borgen van LOB voor leerlingen, want er worden ook tools aangereikt die nodig zijn om het managementteam van de school aan te sluiten op deze (nieuwe) manier van opleiden, evenals ouders en docenten van voor- en vervolgopleidingen. Ook het nut en gebruik van het loopbaandossier komt aan bod. Dit instrument kan uitstekend geïntegreerd worden in het loopbaangericht opleiden en is daarom onderdeel van deze Masterclass.

Resultaten

  • Je bent je bewuster van de wijze waarop je loopbaan oriëntatie- en begeleiding (LOB) kunt vormgeven en benutten;
  • Je hebt inzicht in hoe je externe betrokkenen, zoals ouders, praktijkopleiders of docenten van vooropleidingen en vervolgopleidingen, kunt betrekken bij LOB;
  • Je kunt LOB-activiteiten koppelen aan de doorlopende loopbaanleerlijn voor de leerling of student, de visie van de school en vernieuwingen in het onderwijs.

 

Onderwerpen die o.a. aan bod komen: loopbaangericht denken en handelen, loopbaangerichte lessen én loopbaangerichte activiteiten in het grote geheel.

Voor wie

Decanen, (studie)loopbaanbegeleiders, LOB-coördinatoren en mentoren in het vo en mbo

Voorkennis

Eerdere deelname aan de Training Loopbaangesprekken is een vereiste.

Suggesties voor vervolg

Training coaching- en begeleidingsvaardigheden

Trainer

Prof. Dr. Marinka Kuijpers

Duur

Dit is een masterclass van een dag.

Datum en Locatie

Donderdag 7 oktober 2021

Locatie: Utrecht (op loopafstand van Utrecht Centraal)

Prijs

€ 390 voor leden 
€ 435 voor niet-leden 

 

Een lidmaatschap kost €150 per jaar. Lees er hier meer over.

STARTDATUM

07 okt 2021
Verlopen!

Labels

Verdiepend

Locatie

Utrecht
Marinka Kuijpers

Trainer

Marinka Kuijpers