Masterclass: Loopbaangericht Opleiden (vo en mbo)

Hoe kun je er nu voor zorgen dat LOB (Loopbaan oriëntatie en -begeleiding) volledig geïntegreerd wordt in jouw onderwijspraktijk? Want onderwijsvernieuwingen (zoals veranderingen in de examen- en kwalificatie-eisen en ook ambities zoals beschreven in Onderwijs2032) vergen een andere rol van docenten dan tot nu toe het geval is geweest. Niet alleen vergt het inzet van docenten, maar minstens zo belangrijk is de borging van LOB binnen de school en het -team. Want toekomstgericht onderwijs maak je samen. De tools die daarvoor nodig zijn worden je gegeven tijdens deze Masterclass ‘Loopbaangericht Opleiden’.

Deze training kan ook Op Maat worden gegeven bij kringen of scholen. Informeer naar de mogelijkheden bij Ellen Rozeman via e.rozeman@nvs-nvl.nl of 030 – 760 97 60.

Inhoud

In de masterclass ‘Loopbaangericht Opleiden’ laat Marinka Kuijpers je aan de hand van zes stappen zien hoe je onderwijs toekomstgericht kunt vormgeven. Want in het onderwijs van morgen is loopbaan oriëntatie- en begeleiding (LOB) volledig geïntegreerd. Je krijgt daarom niet alleen handvatten aangereikt om loopbaanontwikkeling in je eigen onderwijspraktijk te integreren, maar ook de tools die nodig zijn om het managementteam van de school aan te sluiten op deze (nieuwe) manier van opleiden, evenals ouders en docenten van voor- en vervolgopleidingen. Tijdens de Masterclass ‘Loopbaangericht Opleiden’ wordt er dus ingegaan op het belang van de borging van LOB binnen je school, welke zes stappen daarvoor nodig zijn en hoe je deze stappen als team samen neemt.

Ook het nut en gebruik van het loopbaandossier komt aan bod. Dit instrument kan uitstekend geïntegreerd worden in het loopbaangericht opleiden en is daarom onderdeel van deze Masterclass.

Resultaten

• Je bent je bewuster van de wijze waarop je loopbaan oriëntatie- en begeleiding (LOB) kunt vormgeven en benutten;
• Je hebt inzicht in hoe je externe betrokkenen, zoals ouders, praktijkopleiders of docenten van vooropleidingen en vervolgopleidingen, kunt betrekken bij LOB;
• Je kunt LOB-activiteiten koppelen aan de doorlopende loopbaanleerlijn voor de leerling of student, de visie van de school en vernieuwingen in het onderwijs.

Onderwerpen die o.a. aan bod komen: loopbaangericht denken en handelen, loopbaangerichte lessen én loopbaangerichte activiteiten in het grote geheel.

Voor wie

Decanen, (studie)loopbaanbegeleiders, LOB-coördinatoren en mentoren in het vo en mbo

Voorkennis

Eerdere deelname aan de Training Loopbaangesprekken is een vereiste.

Suggesties voor vervolg

Training coaching- en begeleidingsvaardigheden

Trainer

Prof. Dr. Marinka Kuijpers

Duur

Dit is een masterclass van een dag.

Datum en Locatie

19 november 2020 van 09.30 tot 16.30 uur

Locatie: Mariahoek 16-18, Utrecht (op loopafstand van Utrecht Centraal)

Prijs

€ 382 voor leden 
€ 425 voor niet-leden 

 

Evenement boeken

Ik ben lid van de NVS-NVL

Ik ben lid van de NVS-NVL en betaal de ledenprijs van € 382

The Ik ben lid van de NVS-NVL ticket is Volgeboekt. You can try another ticket or another date.
Ik ben geen lid van de NVS-NVL

Ik ben geen lid van de NVS-NVL en betaal € 425

The Ik ben geen lid van de NVS-NVL ticket is Volgeboekt. You can try another ticket or another date.
Ik ben nog geen lid, maar wordt gratis lid van de NVS-NVL tot 1 januari 2021

Ik betaal €425. Lidmaatschap wordt automatisch verlengd, eventueel opzeggen vóór 1-12-2020

The Ik ben nog geen lid, maar wordt gratis lid van de NVS-NVL tot 1 januari 2021 ticket is Volgeboekt. You can try another ticket or another date.

Datum

19 nov 2020

Tijd

09:30 - 16:30

Labels

Verdiepend

Locatie

NVS-NVL
Mariahoek 16-17, Utrecht
MELD JE AAN
Marinka Kuijpers

Trainer

Marinka Kuijpers