Home Training Het schrijven van een LOB-beleidsplan (vo en mbo)

Het schrijven van een LOB-beleidsplan (vo en mbo)

Heeft jouw school al een beleidsplan voor LOB opgesteld? Of is deze aan vernieuwing toe? Wij helpen je graag om hiermee aan de slag te gaan! Met deze trainingsmodule word je in twee dagdelen begeleid bij het opstellen van een LOB-beleidsplan voor jouw school.

Nog niet zo lang geleden volstond het om LOB met enkele regels te omschrijven in het Onderwijsbeleidsplan dat elke school om de vier jaar aanpast of opstelt. Tegenwoordig voldoet dat niet meer. In 2017 stelden de NVS-NVL, de VvSL, de VO-Raad en het LAKS in samenwerking met het Ministerie van OCW de Kwaliteitsagenda LOB voor het vo op. Voor het mbo is er de Ambitie-agenda LOB. In beide agenda’s wordt het belang van LOB-beleid voor de school benadrukt. Er is afgesproken dat dit beleid door elke school concreet wordt gemaakt in het schoolplan.

Inhoud

De trainingsmodule ‘Het schrijven van een LOB-beleidsplan’ helpt je bij het opstellen en uitwerken van de contouren van zo’n beleidsplan. Je wordt meegenomen langs de verschillende aspecten van een beleidsplan, van visieontwikkeling naar effectief beleid dat leidt tot een haalbare uitvoering. Hierbij wordt o.a. gebruik gemaakt van materiaal dat door de VO-Raad is ontwikkeld (de LOB-box). Tevens bespreken we het traject dat zo’n beleidsplan doorloopt, voordat het officieel wordt vastgesteld en uitgevoerd kan worden. Uiteraard krijg je tips voor het evalueren en bijstellen van het beleidsplan, omdat het nooit ‘af’ kan zijn.

Wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op via academie@nvs-nvl.nl of bel 030-760 9 760

Trainer

Willem Gebuis

Duur

2 dagdelen van 09.00 – 12.30 uur

Data

Donderdag 16 december 2021 en 18 januari 2022

Locatie: Utrecht (op loopafstand van Utrecht Centraal)

Kosten

€310 voor leden van de NVS-NVL en VvSL
€370 voor niet-leden

 

Een lidmaatschap van de NVS-NVL kost €150 per jaar. Lees er hier meer over.

Inschrijven

Ik ben lid van de NVS-NVL of VvSL

Ik betaal de ledenprijs van € 310

Beschikbaar Tickets: 10
Het Ik ben lid van de NVS-NVL of VvSL ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere STARTDATUM proberen.
Ik ben geen lid

Ik betaal € 370

Beschikbaar Tickets: 10
Het Ik ben geen lid ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere STARTDATUM proberen.
Ik ben nog geen lid, maar word gratis lid tot 1 januari 2022

Ik betaal €370. Lidmaatschap wordt automatisch verlengd, eventueel opzeggen vóór 1-12-2021

Beschikbaar Tickets: 10
Het Ik ben nog geen lid, maar word gratis lid tot 1 januari 2022 ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere STARTDATUM proberen.

STARTDATUM

16 dec 2021

Locatie

Utrecht
Willem Gebuis

Trainer

Willem Gebuis
MELD JE AAN