Doorstuderen of een tussenjaar? Help leerlingen en ouders op weg! (vo en mbo)

Goede voorlichting over een tussenjaar is voor alle leerlingen waardevol. Het kan een jongere veel opleveren, maar het brengt ook risico’s met zich mee. Wanneer is een tussenjaar een goed idee en wanneer niet? En hoe geeft de leerling zelf sturing en een waardevolle invulling aan een tussenjaar? 

Deze training kan ook op maat worden gegeven bij kringen of scholen. Informeer naar de mogelijkheden bij Ellen Rozeman via e.rozeman@nvs-nvl.nl of 030 – 760 97 60

Inhoud

Deze training neemt je mee in de wereld van het tussenjaar. Je wordt wegwijs gemaakt in wat er allemaal mogelijk is, maar krijgt ook theorie over de waarde ervan en de risico’s die eraan kleven. Deze informatie is wetenschappelijk onderbouwd en onafhankelijk. Je gaat aan de hand van opdrachten en gesprekken met medecursisten aan de slag om te bekijken hoe je het tussenjaar kunt en wilt integreren in het LOB-beleid op jouw school. Zo leer je hoe je leerlingen en ouders het beste kunt voorlichten over het tussenjaar en hoe je leerlingen met de workshop ‘Tussenjaarplan’ zelf de regie kan laten nemen. Deze workshop is ontwikkeld door Daniёlle Vogels, die ook deze training verzorgt.

Resultaten

  • Je kunt kennis over het tussenjaar integreren met LOB op jouw school. Deze kennis is gebaseerd op wetenschappelijke onderzoeken
  • Je kunt leerlingen en ouders voorlichting geven over de waarde die een goed ingevuld tussenjaar kan hebben als extra voorbereiding op een opleiding in het hoger onderwijs, over risico’s die een tussenjaar met zich meebrengt en hoe deze kunnen worden beperkt, over een goede invulling van een tussenjaar en bovendien kun je leerlingen en ouders voorlichten over actuele informatie over mogelijke activiteiten in een tussenjaar en aanbieders hiervan
  • Je kunt zelfstandig een workshop ‘Tussenjaarplan’ geven aan leerlingen die een tussenjaar overwegen en voor de invulling daarvan een plan willen maken samen met hun ouder(s)/opvoeder(s).

 

Doelgroep

  • Decanen, LOB-coördinatoren en mentoren in het vo
  • Studieloopbaanbegeleiders en loopbaancoaches in het mbo
  • Loopbaancoaches welke niet werkzaam zijn op een school, klik hier voor meer informatie

 

Voorkennis

Enkele jaren ervaring met en basiskennis van de verschillende aspecten van LOB is vereist

Suggesties voor voorbereiding

Basiscursus Decanaat  en/of Basiscursus Loopbaancoaching

Trainer

Daniёlle Vogels, onafhankelijk tussenjaardeskundige, studiekeuzecoach en initiatiefnemer van het TussenjaarKenniscentrum.

Duur

1 dag

Startmomenten en locatie

15 november 2018 (Meppel)

7 februari 2019 (Mariahoek, Utrecht)

11 april 2019 (Rotterdam)

Kosten

€ 250,- voor leden. Let op: deze ledenprijs geldt ook voor leden van de VvSL!

€ 300,- voor niet-leden

Inschrijven

Aan elke bijeenkomst kunnen maximaal 10 personen deelnemen. Mochten beide data vol zijn op het moment van aanmelding dan kom je op een reservelijst. Bij voldoende reserveaanmeldingen zal er een extra training worden ingepland. Ongeveer één week voor de bijeenkomst ontvang je een programma en routebeschrijving.

Evenement boeken

Ik ben lid van de NVS-NVL of van de VvSL

Ik betaal de ledenprijs van € 252

The Ik ben lid van de NVS-NVL of van de VvSL ticket is sold out. You can try another ticket or another date.
Ik ben geen lid van de NVS-NVL of van de VvSL

Ik betaal de normale prijs van € 300

The Ik ben geen lid van de NVS-NVL of van de VvSL ticket is sold out. You can try another ticket or another date.

Datum

11 apr 2019

Tijd

10:00 - 16:30

Labels

Verdiepend
MELD JE AAN
Daniёlle Vogels

Trainer

Daniёlle Vogels