Basiscursus zorg- en ondersteuningscoördinator (vo en mbo)

Een basiscursus voor startende zorg- en ondersteuningscoördinatoren in het vo en mbo. Laat jezelf in drie dagdelen klaarstomen voor de beroepspraktijk door ervaren trainers van de NVS-NVL. Zij verdienden hun sporen allen in de praktijk en delen hun kennis nu met het werkveld.

Inhoud

Hoe ontwikkel je visie en beleid op ondersteuning? Hoe maak jij jouw rol zo zichtbaar, dat niemand op school meer om je heen kan? Hoe maak jij je plannen duidelijk aan je collega’s binnen het ondersteuningsteam en je collega’s daarbuiten? Welke protocollen gelden er en waar liggen de grenzen van ondersteuning?

Als je deze vragen niet of in mindere mate kunt beantwoorden, dan is deze Basiscursus Zorg- en Ondersteuningscoördinator jouw vertrekpunt.  Ga aan de slag met de elementaire, maar o zo belangrijke basisprincipes van jouw beroep. Als je wél antwoord kunt geven, kijk dan eens bij de trainingsmodules die we aan zorgteams en samenwerkingsverbanden aanbieden.

Resultaten

Na het succesvol afronden van de Basiscursus Zorg- en Ondersteuningscoördinator ben je thuis in de beginselen van de volgende zes thema’s:

    1. Visie

Je ontwikkelt een eigen visie op ondersteuning, je hebt inzicht in hoe andere scholen aankijken tegen ondersteuning en je ontdekt de grenzen aan de ondersteuning.

      1. Passend Onderwijs

Je hebt voldoende kennis van passend onderwijs, transities en transformaties. Je weet alles van indiceren, arrangeren, OPP, TLV en zorgplicht en je krijgt inzicht in het spanningsveld tussen SWV, school en gemeente.

  1. Ondersteuningsstructuur

Je hebt een goed beeld van mogelijke ondersteuningsstructuren binnen het vo of mbo en je krijgt inzicht in taken, rollen en verantwoordelijkheden van de zorg- ondersteuningscoördinator.

  1. Positie & Positionering

Je krijgt inzicht in hoe je positie als zorgcoördinator binnen je school is, in je taken en verantwoordelijkheden binnen je school en binnen je samenwerkingsverband (SWV). Bovendien ontwikkel je een eigen visie op je positie in de school.

  1. Handelingsgericht werken

Je leert de zeven basisprincipes van handelingsgericht werken. Bovendien leer je hoe je dit kunt vertalen naar handelingsgerichte ondersteuning binnen de basisondersteuning en de extra ondersteuning, hoe je handelingsgericht kunt formuleren in het OPP, hoe je doelen bij kunt stellen en evalueert en hoe je systematisch en transparant kunt werken.

  1. Werken vanuit ondersteuningsbehoeften

Je gaat aan de slag met het op effectieve wijze formuleren van ondersteuningsbehoeften en je leert hoe je hierover het gesprek kunt voeren met ouder(s), leerling en collega’s.

Voorkennis

Voor deze cursus is geen voorkennis vereist.

Suggesties voor vervolg

Het modulair trainingsaanbod voor de zorgcoördinator 
Intervisie
Coaching on the job

Trainers

Martenjan PoortingaCherifa HendriksElzeline BergischFrans Jordaan en Marjolein van Breda

Duur

3 dagen. De trainingsdagen zijn van 10.00 – 16.00 uur.  


Datum en Locatie

Dag 1: 14 september 2020 (Mariahoek, Utrecht)
Dag 2: 5 oktober 2020 (Mariahoek, Utrecht)
Dag 3: 2 november 2020 (Mariahoek, Utrecht)

Kosten

€ 775 voor leden van de NVS-NVL
€ 895 voor niet-leden

Evenement boeken

Ik ben lid van de NVS-NVL

Ik betaal de ledenprijs van €775

The Ik ben lid van de NVS-NVL ticket is sold out. You can try another ticket or another date.
Ik ben geen lid van de NVS-NVL

Ik betaal € 895

The Ik ben geen lid van de NVS-NVL ticket is sold out. You can try another ticket or another date.
Ik ben nog geen lid, maar wordt gratis lid van de NVS-NVL tot 1 januari 2021

Ik betaal €895. Lidmaatschap wordt automatisch verlengd, eventueel opzeggen vóór 1-12-2020

The Ik ben nog geen lid, maar wordt gratis lid van de NVS-NVL tot 1 januari 2021 ticket is sold out. You can try another ticket or another date.

Datum

14 sep 2020

Tijd

10:00 - 16:00

Labels

Basiscursus

Locatie

NVS-NVL
Mariahoek 16-17, Utrecht
MELD JE AAN
Martenjan Poortinga

Trainer

Martenjan Poortinga